SEGRE

REGADIUS REGULACIÓ

El Canal d'Urgell inicia la campanya amb una retallada del 40% de l'aigua

Restriccions en el reg, que començarà el 27 d'aquest mes al canal Principal i el 20 a l'Auxilliar || Per la sequera i les escasses reserves a Oliana i Rialb

La cua del pantà de Rialb, el mes d’agost passat des del pont del riu Rialb.

La cua del pantà de Rialb, el mes d’agost passat des del pont del riu Rialb.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Canal d’Urgell començarà a regar amb restriccions i aplicarà una retallada del 40% de mitjana en els recursos hídrics durant tota la campanya. Començarà el 27 de març vinent en les més de 40.000 hectàrees que rega el canal Principal, mentre que les més de 20.000 que es proveeixen de l’Auxiliar ho faran el pròxim dia 20. Aquest pren l’aigua del Pallaresa, amb moltes més reserves que la conca del Segre, en situació d’emergència des de fa gairebé un any.

Els embassaments del Pallaresa (Sant Antoni, Camarasa i Terradets) emmagatzemen 273 hectòmetres cúbics, mentre que Oliana i Rialb, a la conca del Segre, només compten amb 88,9 hectòmetres cúbics des d’abril fins al setembre. D’aquests, 35 són per garantir l’aigua de boca a més d’un centenar de poblacions i també cal comptar amb els regs del Segarra-Garrigues, que en necessitarien uns 25 per a tota la campanya.Segons el responsable tècnic del Canal d’Urgell, Xavier Díaz, l’inici de la campanya al Principal s’ha demorat fins a final de mes a l’espera que el desglaç augmenti les reserves d’Oliana i Rialb i també compten amb pluges durant l’abril, com va succeir durant la sequera de l’any 2007. Per la seua banda, el Canal d’Urgell aborda el pitjor inici de campanya des de fa quinze anys, va indicar Díaz.

Els seus regants ja han optat per conrear cereals d’hivern com l’ordi i el blat i han descartat el panís, que necessita més aigua. Les restriccions van ser ratificades en la comissió de circulació de l’aigua a l’espera del que dictamini la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

tracking