SEGRE

ESNOTICIA

Els joves reclamen facilitats per incorporar-se a l'agricultura

Aplec de Joves al Camp centrat en l'emprenedoria i el relleu generacional en l'àmbit agrari || Testimoni d'un jove emprenedor que ha recorregut tot el món

La jornada que es va celebrar al Centre Cultural de Mollerussa i va reunir 200 joves.

La jornada que es va celebrar al Centre Cultural de Mollerussa i va reunir 200 joves.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Prop de 200 joves agricultors van reclamar ahir més facilitats per a la seua incorporació al camp. Ho van fer en el marc de la cinquena edició de l’Aplec de Joves al Camp, que es va celebrar al Centre Cultural de Mollerussa. En la jornada es va mostrar l’experiència vital i professional d’un jove pagès, Martí Canadell, que ha fet la volta al món.

Va explicar als assistents aspectes claus per al futur del sector agrari pel que fa a les noves generacions. Va assegurar que els joves i les noves tecnologies són un binomi perfecte que permet afrontar amb èxit el gran repte del sector agrari, que és el relleu generacional. A més, va insistir que l’emprenedoria al món rural “no té límits”.

L’acte va estar presidit pel secretari d’Alimentació del departament d’Acció Climàtica, Carmel Mòdol, i va reunir representants de les escoles agràries de Catalunya. Mòdol va animar els presents a formar part de la transformació agrícola i a participar en “la construcció del món que arribarà”. Va instar els joves a continuar formant-se per poder millorar així els productes que ofereixen els pagesos de Lleida.

La jornada va voler posar en relleu l’aposta clara per la incorporació al sector i per donar estabilitat i seguretat als professionals. S’ha de recordar que actualment un 40 per cent dels agricultors i ramaders catalans tenen més de 65 anys i només un 12 per cent són menors de 40 anys. L’envelliment de la població al sector primari pot revertir-se ara amb el creixent interès dels joves per treballar en el camp, tant per la crisi com per un repunt generacional dins de les empreses familiars.

Malgrat tot, les dades dels últims anys apunten a un abandonament d’aquesta activitat. Més recentment, la crisi de preus seria el principal motiu de cessament dels que deixen el camp. La jornada va comptar amb una dinàmica participativa dels assistents sobre emprenedoria, que va dirigir Almodís Pardo, cap de programes de l’Escola Agrària Mas Bové de Constantí.

L’acte va estar organitzat pel departament d’Acció Climàtica, el Campus Empresarial Agrari, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), el sindicat Unió de Pagesos i Escoles Agràries.

tracking