SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

La Baronia cobrirà l'església de Gualter per habilitar-hi un local sociocultural

El temple del monestir no té teulada i instal·lar-la costarà uns 200.000 euros

Un dels actes celebrats a l’església del monestir de Guarter, a la Baronia de Rialb.

Un dels actes celebrats a l’església del monestir de Guarter, a la Baronia de Rialb.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Baronia de Rialb ha aprovat el projecte per rehabilitar l’antiga església del monestir de Gualter, que suposarà la construcció d’una teulada al temple, ara al descobert. Segons l’alcalde, Antoni Reig, aquesta actuació suposarà una inversió de més de 200.000 euros i es compta per a aquesta rehabilitació amb una subvenció de Cultura. El conjunt està declarat bé cultural d’interès local (BCIL).

Es tracta d’una primera fase de reconstrucció perquè l’església es converteixi en un local sociocultural. En l’actualitat, el monestir ja acull l’ajuntament, dependències municipals i l’oficina de turisme. A més, a l’església ja s’organitzen actes culturals durant els mesos de primavera i estiu.

El projecte estarà en exposició pública un mes i es preveu licitar i executar les obres entre 2023 i 2024.L’antic monestir benedictí va recuperar les visites guiades a Santa Maria de Gualter el febrer del 2021, després de romandre tancat durant mesos arran de la pandèmia de covid. Els itineraris s’organitzen els dissabtes i diumenges a les 11.00 i a les 12.30 hores del matí.D’aquesta manera, el consistori vol promocionar un dels enclavaments més populars del municipi i que més visites rep, ja que conserva moltes dependències històriques, entre les quals el claustre de l’edifici religiós. El monestir és una mostra del romànic català del segle XII.

tracking