SEGRE

ESNOTICIA

La Borsa Interpirinenca de Cereals reuneix 400 empresaris de diferents països

La trobada es va celebrar al restaurant Resquitx de Golmés.

La trobada es va celebrar al restaurant Resquitx de Golmés.FIRA MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de 400 empresaris es van reunir ahir a la vintena edició de la Borsa Interpirinenca de Cereals, que es va celebrar en el marc de la Fira de Sant Josep. Van arribar de diferents punts de la geografia catalana i espanyola i també de països com França, Bèlgica, Holanda, Romania, el Marroc o Ucraïna. Els presents van manifestar que el sector viu uns moments d’incertesa a causa de la guerra d’Ucraïna, la inflació i l’escalada de preus, que provoca “un escenari excessivament volàtil” i que, d’altra banda, dificulta poder fer previsions i plans de futur, va assegurar el coordinador de la Borsa, Ramon Roset.

En el cas de Catalunya i Aragó, un dels principals problemes que troben és el descens de la demanda de cereal per poder alimentar la indústria porcina, que ha reduït la producció a causa dels alts costos i de la reducció de les exportacions a mercats com ara el xinès o bé el rus. Aquesta trobada empresarial no se celebrava des d’abans de la pandèmia de la covid. Per això els organitzadors es van mostrar satisfets per l’alta participació.

“Ens hem consolidat i els empresaris venen pel tracte distès i sense pressió que hi oferim. És un espai en el qual interactuar i parlar i intercanviar impressions”, va dir.

tracking