SEGRE

ESNOTICIA

Premis de la Fira a la innovació

Reparteixen 3.800 euros en premis per a màquines o instal·lacions que aporten eficiència, seguretat o redueixen l'impacte ambiental || Guardons que atorguen el certamen i els col·legis d'Enginyers

El braç de sembra de l’empresa d’Igualada Tallers Ribacar.

El braç de sembra de l’empresa d’Igualada Tallers Ribacar.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fira Mollerussa va premiar ahir la innovació en el marc del Premi de Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Industrials, que en aquesta edició comptava amb una desena de candidatures. El premi especial d’innovació al constructor de maquinària agrícola, dotat amb 1.600 euros i una placa d’honor, va recaure en la firma Tallers Ribacar SL d’Igualada. Aquesta empresa va presentar un braç de sembra en una màquina Virkar Dynamic.

Es tracta de maquinària de sembra pesant per a condicions molt adverses, segons van manifestar els responsables de la firma. El premi que atorguen els enginyers industrials a la innovació en maquinària agrícola, dotat amb 1.200 euros i una placa d’honor, va ser per a la firma Bosaf European Technology SL de Balaguer. Va presentar una màquina per a tractaments fitosanitaris i d’adob líquid d’alta precisió que aconsegueix un gran estalvi d’aigua i també dels productes que aplica.

Aquest guardó va ser entregat pel col·legi i associació d’Enginyers Industrials de Catalunya a Lleida.El jurat també va decidir distingir aquest any amb un accèssit la firma Agrotec Motor Tàrrega-Maquinària Agrícola Solsona. Aquesta empresa va rebre una placa d’honor per un tractor que utilitza gas natural comprimit com a combustible en lloc de consumir gasoil.Finalment, el premi dels Enginyers Tècnics Agrícoles a la innovació en maquinària o instal·lacions agroindustrials, dotat amb 1.000 euros i una placa d’honor, va ser per a la firma Baltrons Maquinària Agrícola SL d’Alcarràs, pel seu projecte d’un canvi robotitzat adaptable a tractors per a finques agrícoles de fruiters. Aquest guardó va ser atorgat pel col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya a la demarcació de Lleida.

Agricultura regenerativa en arbres fruiters

Al voltant de 70 persones van participar en la jornada Agricultura Regenerativa en fruiters, organitzada pel departament d’Acció Climàtica i l’Irta. En aquesta es van exposar exemples d’explotacions que primen el sòl com l’eix vertebrador de la sostenibilitat i apliquen pràctiques com ara estendre cobertes vegetals per protegir així el sòl de l’erosió.

La firma Baltrons Maquinària Agrícola d'Alcarràs

La firma Baltrons Maquinària Agrícola d'AlcarràsJORDI ECHEVARRIA

L'equip de la firma Bosaf Technology de Balaguer

L'equip de la firma Bosaf Technology de BalaguerJORDI ECHEVARRIA

El tractor que utilitza gas natural comprimit com a combustible

El tractor que utilitza gas natural comprimit com a combustibleJORDI ECHEVARRIA

El recinte va reunir els primers visitants, que no van dubtar a pujar als tractors

El recinte va reunir els primers visitants, que no van dubtar a pujar als tractorsJORDI ECHEVARRIA

tracking