SEGRE

SUCCESSOS

Gairebé la meitat de les víctimes de delictes sexuals són menors

Segons les dades del ministeri de l'Interior, el 2021 es van denunciar 92 casos de nens i adolescents a Lleida i més de 500 van patir algun tipus de delicte

Imatge d’una protesta contra la violència sexual.

Imatge d’una protesta contra la violència sexual.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gairebé la meitat de les víctimes per delictes sexuals el 2021 a les comarques lleidatanes van ser nens i nenes. Així es desprèn de les dades publicades pel ministeri de l’Interior del balanç de criminalitat. Aquell any, l’últim actualitzat, es van registrar 92 víctimes de violència sexual d’entre 0 i 17 anys a la província de Lleida, la qual cosa representa el 48,7% del total de 189 víctimes d’aquest tipus de delictes.

Per franges d’edat, hi va haver 53 víctimes d’entre 0 i 13 anys, entre les quals set que van patir violacions. Unes altres 39 víctimes tenien entre 14 i 17 anys i nou d’elles van patir una agressió sexual amb penetració, segons les dades publicades per Interior. Val a recordar que l’any passat es van comptabilitzar un total de 197 denúncies per delictes contra la llibertat sexual a les comarques lleidatanes.

En el cas de les violacions, aquestes van augmentar un 28,6%, fins a un total de 54, que dona una denúncia a la setmana a Lleida. L’informe d’Interior destaca que l’increment es deu en part en relació amb les actives polítiques de conscienciació i de reducció de la tolerància social i personal davant aquest tipus de delictes, cosa que es tradueix en una disposició més gran de les víctimes a denunciar, reduint els nivells d’infradenúncia que poden existir en els delictes de caràcter sexual.Segons les dades publicades pel ministeri, el 2021 un total de 551 de menors d’edat van ser víctimes d’algun tipus de delicte a les comarques lleidatanes. Entre ells, es van registrar 142 casos de furts a menors, 28 dels quals van ser a nens menors de 14 anys.

També es van denunciar 58 casos de lesions i 29 robatoris amb violència i intimidació en què les víctimes eren nens o adolescents, la immensa majoria van ocórrer en la via pública. Així mateix, 27 menors van ser víctimes d’estafes. En general, un total de 16.340 lleidatans van ser víctimes d’un delicte el 2021 a la província, vuit de cada deu per delictes contra el patrimoni.

tracking