SEGRE

Condemnat a 5 anys de presó per abusos a una nena a la Noguera

Li imposaran la pena dijous en una vista per conformitat

Vista de l’edifici dels jutjats de Lleida, al Canyeret.

Vista de l’edifici dels jutjats de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home de 40 anys acceptarà aquest dijous una condemna de cinc anys de presó i deu més de llibertat vigilada per abusar de la filla d’uns amics l’agost del 2021 en una localitat de la Noguera, quan la menor tenia vuit anys. Serà un judici per conformitat que tindrà lloc dijous a l’Audiència de Lleida després que Fiscalia, defensa i acusació particular arribessin a un acord, segons van informar fonts judicials.

Els fets van tenir lloc l’agost de l’any 2021 durant una celebració en què participaven diverses famílies. L’acusat es va tirar a la piscina on hi havia la víctima i li va fer tocaments. L’home, que està empresonat preventivament des de l’octubre de l’any 2021, ha reconegut els fets. Aquesta és una de les circumstàncies atenuants que li aplicaran a més de les de reparació del dany –ha indemnitzat la víctima– i al fet que va actuar sota els efectes de les begudes alcohòliques. Per tot plegat, serà condemnat a cinc anys de presó i a deu més de llibertat vigilada per un delicte d’agressió sexua la menor de 16 anys. També haurà de complir una ordre d’allunyament i comunicació amb la víctima i no podrà tenir activitats o feines que comportin contacte amb menors d’edat durant vint-i-tres anys. Finalment, haurà d’indemnitzar la víctima amb 6.000 euros pels danys morals ocasionats.

Augment de delictes sexuals

Els cossos policials van registrar l’any passat un total de 197 denúncies per delictes contra la llibertat sexual a les comarques de Lleida, segons assenyala el balanç de criminalitat del ministeri de l’Interior publicat divendres. Entre aquestes, hi va haver un total de 54 agressions sexuals amb penetració, un 28 per cent més que el 2021

tracking