SEGRE

SEQUERA CANAL D?URGELL

L'Urgell obre la campanya en 20.000 ha amb poca dotació

Els embassaments del Segre guanyen gairebé 11 hectòmetres en una setmana pel desglaç || El canal Principal obrirà el dia 27

La cua del pantà d’Oliana el novembre de l’any passat.

La cua del pantà d’Oliana el novembre de l’any passat.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Canal d’Ur-gell va començar ahir la campanya de reg des del canal Auxiliar, que subministra més de 20.000 de les 70.000 hectàrees amb cabals de la Pallaresa que capta de l’embassament de Sant Llorenç de Montgai. De moment, hi circulen 8 metres cúbics per segon, la meitat de la dotació que pot portar. El dia 27 obrirà la temporada el Principal, que rega prop de 50.000 hectàrees del Segre.

Els embassaments d’Oliana i Rialb sumaven ahir 94,5 hectòmetres cúbics, 10,8 més que fa una setmana, segons les dades de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). Oliana té unes reserves de 43,4 hectòmetres cúbics i es troba al 51,5%, mentre que Rialb ja emmagatzema 51,1 hectòmetres cúbics i voreja el 13% de la capacitat arran de l’inici del desglaç a les capçaleres, que aquest any s’ha avançat. No obstant, aquest embassament té gairebé 130 hectòmetres cúbics menys que fa un any per aquestes mateixes dates.

D’altra banda, s’ha de tenir en compte que 35 hectòmetres cúbics estan reservats per a aigua de boca i cabal ecològic del Segre, pel qual ahir van circular 11,8 metres cúbics per segon, que tenen preferència sobre els regadius i industrials. Els pantans de la Pallaresa, en canvi, estan entre el 56 i el 95% de la seua capacitat i si el Segre està en emergència, la Pallaresa està en prealerta (amb dades del febrer).

tracking