SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Troben un cadàver que podria ser el del capellà desaparegut al Solsonès

Xavier Castelló, de 78 anys, va ser vist per última vegada el 17 de novembre

Recerca dels Bombers al pantà de la Llosa del Cavall.

Recerca dels Bombers al pantà de la Llosa del Cavall.EPAF SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns pescadors van trobar diumenge el cadàver d’una persona en una zona de difícil accés del pantà de la Llosa del Cavall, a Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès. Tot apunta que es tractaria de Xavier Castelló, el sacerdot de 78 anys natural de Mollerussa que va desaparèixer el passat 17 de novembre –fa quatre mesos–, al santuari de la Vall de Lord, a prop de la zona on va ser trobat el cos. Els pescadors van alertar els Mossos d’Esquadra, que van obrir una investigació.

Atès que el cadàver es trobava en una zona de molt difícil accés, l’extracció no va poder dur-se a terme fins ahir. El cadàver va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal de Lleida per ser identificat, practicar-li l’autòpsia i determinar les causes de la defunció. Els primers indicis apuntaven que es tractaria del religiós desaparegut fa quatre mesos. El cos es trobava en un avançat estat descomposició, segons van informar fonts policials.

Val a recordar que el sacerdot, resident al seminari de Solsona, havia acudit el 17 de novembre al santuari de la Vall de Lord per passar-hi el dia. Va sortir a passejar pels voltants i, al no tornar per dinar, els seus companys van trucar als serveis d’emergència per alertar de la desaparició. L’operatiu es va centrar en la revisió per terra, aire i aigua de punts de difícil accés a la zona de la Mola de Lord i del pantà de la Llosa del Cavall.

Efectius dels GRAE, dotacions terrestres i veïns van estar al voltant d’una setmana buscant-lo. Fins i tot van descendir en ràpel per punts escarpats però no van trobar cap indici. També hi van acudir bussejadors dels GRAE per inspeccionar el perímetre del pantà. 

El dispositiu es va donar per finalitzat davant de la falta d’indicis. El bisbat de Solsona va agrair en diverses ocasions les mostres de suport rebudes. Els Mossos d’Esquadra van comptabilitzar l’any passat un total de 220 denúncies per persones desaparegudes a les comarques lleidatanes.

Això representa una mitjana de quatre casos a la setmana. Concretament, a la Regió Policial de Ponent es van instruir 209 denúncies i 11 més a la Regió Policial del Pirineu. Són un 13,7% menys respecte al 2021, quan es van comptabilitzar 255 denúncies. La resolució és del 98%.

tracking