SEGRE

SERVEIS SOSTENIBILITAT

Els veïns del Palau d'Anglesola podran llogar per hores un cotxe elèctric municipal

L'alcalde va avançar en una conferència davant dels veïns que el presentaran divendres

La xarrada ‘El Palau, present i futur’.

La xarrada ‘El Palau, present i futur’.AJUNTMAENT DEL PALAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament del Palau d’Anglesola posarà a disposició dels veïns un cotxe compartit que presentarà aquest divendres. Es tracta d’un vehicle elèctric que el personal municipal utilitzarà al matí, mentre que el públic el podrà llogar per hores a les tardes a través d’una aplicació. Aquest cotxe tindrà l’aparcament a la zona del pavelló poliesportiu, juntament amb un punt de càrrega de vehicles elèctrics que inicialment no estarà obert al públic: serà només per a l’automòbil municipal.

El consistori ha rebut una subvenció per a aquesta iniciativa, pionera a la província i que també plantegen altres municipis com Bellpuig i la ciutat de Lleida. L’alcalde, Francesc Balcells, la va donar a conèixer a la conferència El Palau, present i futur, dirigida als veïns de la localitat i dedicada a les accions que ha portat a terme el consistori durant l’any passat i els seus projectes de cara al futur. El primer edil va explicar que la substitució dels 1.400 punts de llum del municipi per altres de baix consum i tecnologia led ja ha donat els primers beneficis.

En concret, durant a l’any passat es va aconseguir un estalvi del 67 per cent en el consum elèctric. Gràcies a aquesta renovació, el consistori va passar de pagar 204.148 euros el 2021 a 71.848 el 2022 malgrat les fortes pujades de les tarifes.

D’altra banda, Balcells també es va referir al sistema de recollida d’escombraries local, mitjançant contenidors que s’obren amb targetes que identifiquen cada usuari. Aquesta acció, que forma part d’un pla pilot de l’Agència Catalana de Residus, ha permès que el municipi es col·loqui al capdavant del reciclatge al Pla d’Urgell. Arriba al 61%, un percentatge superior al 55% que marca la UE per a l’any 2025. A Fondarella és del 65% i a Vilanova, del 57%.

tracking