SEGRE

successos seguretat

Investiguen un possible cas de ciberextorsió a joves a Balaguer

Imatge de la comissaria dels Mossos a Balaguer.

Imatge de la comissaria dels Mossos a Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació d’ofici a l’aparèixer informacions que apunten a un possible cas d’extorsió amb fotografies de joves nues a Balaguer.

Fonts policials van assenyalar que ahir no hi havia denúncia en aquest sentit però els agents han obert una investigació al tenir coneixement que es podrien haver descobert unes fotografies íntimes de joves a l’ordinador d’una persona i que aquestes podrien haver estat utilitzades per a alguna mena de delicte, com l’extorsió.

Aquestes mateixes fonts van assenyalar que la investigació, oberta d’ofici al no haver rebut cap denúncia en aquest sentit, se centra a esbrinar si aquestes informacions són certes o si simplement es tracta d’un rumor que aquesta setmana circulava entre la població. Fins que no hi hagi una informació oficial, la policia catalana insta a no donar peu a possibles rumors i confiar únicament en fonts oficials.

És habitual que els Mossos d’Esquadra investiguin informacions per saber si realment hi ha algun tipus de conducta criminal darrere o si simplement es tracta de rumors sense cap fonament. De fet, compten amb una pàgina web, en la qual alerten de possibles notícies falses, que amb la pandèmia van proliferar, i que s’estenen sobretot amb l’ús de les xarxes socials. També alerten de notícies falses a través de les seues xarxes per arribar més a la ciutadania

tracking