SEGRE

MUNICIPIS ADMINISTRACIÓ

L'oposició de Balaguer sospita d'irregularitats en contractes

Exigeixen aclarir si la Paeria pot contractar l'empresa d'una membre del Consell General de l'IMPIC || El paer en cap afirma que no se li ha donat un tracte preferent

La seu de l’Institut Municipal Progrés i Cultura de Balaguer s’ubica al Xalet Montiu.

La seu de l’Institut Municipal Progrés i Cultura de Balaguer s’ubica al Xalet Montiu.E. F

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres grups a l’oposició a la Paeria de Balaguer sospiten de possibles irregularitats en contractes de l’Institut Municipal Progrés i Cultura (IMPIC). Treballar per Balaguer, PSC i la CUP qüestionen que sigui legal que contractés serveis a l’empresa d’una membre del consell general d’aquest ens municipal. Es tracta de la representant nomenada per ERC en aquest organisme i que va dimitir el gener del 2022, després que l’oposició qüestionés possibles incompatibilitats.

Asseguren que, durant un any i tres mesos, aquesta empresa va facturar a la Paeria 24.815 euros. Aquests tres grups municipals demanen a la Paeria que la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat aclareixi si existeixen irregularitats i si van ser procedents aquestes contractacions municipals. Per això, insten la Paeria a sol·licitar en els propers 15 dies un dictamen a aquest òrgan consultiu de la conselleria d’Economia.El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal (ERC), va avançar que ho demanarà, encara que va puntualitzar que “no només per aquest contracte, també per altres”.

Segons Vidal, no hi ha cap tracte de favor perquè el consell de l’IMPIC és un òrgan “assessor”, no de contractació, i el que prioritza és la “qualitat de la feina que ofereixen professionals”. Va assegurar que també s’han contractat altres serveis de firmes o empreses dels representants nomenats per la CUP i Junts. Va insistir que aquesta pràctica “s’ha fet des de sempre” i que el pla estratègic de Cultura, aprovat per tots els grups municipals, planteja modificar els estatuts de l’IMPIC.

tracking