SEGRE

ALLOTJAMENTS PREVISIONS

El turisme prepara la Setmana Santa amb l'esquí a mig gas i fins un 80% de reserves

Els hotels tenen per ara un 60% de places sol·licitades i càmpings i cases de pagès fregaran el 90% || Tavascan se suma a Port del Comte i tanca per les altes temperatures dels últims dies

Campionat de pesca al Sobirà - El Pallars Sobirà acull aquests dies vuitanta esportistes que participen en el VI Campionat d’Espanya de Salmònids en la modalitat Mosca Màsters. D’aquesta competició sortiran els pescadors que representaran  ...

Campionat de pesca al Sobirà - El Pallars Sobirà acull aquests dies vuitanta esportistes que participen en el VI Campionat d’Espanya de Salmònids en la modalitat Mosca Màsters. D’aquesta competició sortiran els pescadors que representaran ...EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El turisme es prepara per a una Setmana Santa amb les estacions d’esquí a mig gas i amb un 60% de reserves en el cas dels hotels del Pirineu, mentre que als bungalous i les cases de turisme rural els registres són superiors. El sector augura uns bons nivells d’ocupació per als festius i el responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar que es preveuen uns resultats similars als de la Setmana Santa de l’any passat, que es va tancar amb 85.000 turistes i més de 275.000 pernoctacions.

El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar que per ara els hotels de les comarques de muntanya compten amb reserves d’entre el 50 i el 60% de les places entre Divendres Sant, dia 7 d’abril, i el diumenge 9. Va apuntar que “les reserves estan una mica aturades” i ho va atribuir al fet que hi ha clients que esperen a conèixer les previsions meteorològiques.

Per la seua part, la presidenta de Càmpings de Lleida, Cel Feliu, va assenyalar que els bungalous estan per ara al 80% i preveuen arribar al 95%, amb alguns allotjaments al complet. Per la seua banda, les cases de pagès esperen arribar a comptar amb entre un 80 i 85% d’ocupació, segons la presidenta de la Federació de Turisme Rural, Núria Ferrando.

Pel que fa a l’esquí, Tavascan va anunciar ahir el tancament del domini esquiable d’alpí a causa de les altes temperatures dels últims dies. S’afegeix així a Port del Comte i totes les estacions de nòrdic lleidatanes, que també han tancat. Tavascan mantindrà el refugi de la Pleta del Prat i el telecadira oberts entre les 8.30 i les 14.00 hores per a usos turístics i esquiadors de muntanya. La resta d’estacions d’esquí alpí del Pirineu segueixen obertes i aquest cap de setmana compten amb el 41% dels dominis oberts.

El ràfting, un dels atractius, espera un bon nivell d’activitat

Un dels atractius del Pirineu per Setmana Santa són els esports d’aventura i especialment el ràfting a la Noguera Pallaresa. El president de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Flòrido Dolcet, va explicar que esperen comptar amb un bon nivell de reserves. Va recordar que actualment una part de la plantilla està treballant a les pistes d’esquí.

La campanya del ràfting es desenvolupa en plena sequera i el sector durà a terme un seguiment de les reserves d’aigua per estalviar el màxim possible.

Gairebé un 6% més de turistes en els primers mesos de l’any

El turisme ha començat l’any superant els registres del 2022. Així, el responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar que al gener la xifra de visitants va augmentar un 5,69% respecte al mateix mes de l’any passat, mentre que la de pernoctacions va pujar un 5,48%.

En comparació amb el 2019, la xifra de turistes va créixer un 10% i les nits d’allotjament, un 26%. El patronat participa en la fira B-Travel de Barcelona, un saló de referència per a Lleida perquè les pernoctacions de visitants catalans van ser el 2022 el 60% del total del mercat estatal.

D’altra banda, Àger ofereix noves rutes que permeten descobrir la vall d’una forma diferent a causa de la sequera. Per exemple, ofereixen visites a les mines de Corçà, visibles a causa del baix nivell d’aigua de Canelles.

tracking