SEGRE

SUCCESSOS ANIMALS

Un pitbull ataca una octogenària a Tremp i li mossega la mà

Va succeir dijous a la tarda quan la dona era a l'hort || Un altre cas similar ahir a Balaguer acaba amb dos gossos perillosos decomissats i un altre exemplar mort

La víctima va ser atesa al CAP de Tremp.

La víctima va ser atesa al CAP de Tremp.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una veïna de Tremp de 88 anys va resultar ferida dijous a la tarda quan va ser atacada per un gos de la raça pitbull al seu hort. Els fets van passar al voltant de les 18.00 hores quan l’octogenària es trobava passant la tarda a l’hort, a la zona de l’Alberg del Pallars, i la mascota d’uns veïns va anar cap a ella i, de manera sorprenent, la va atacar i la va mossegar a la mà esquerra, segons van explicar a aquest diari familiars de la víctima. El gos anava sense corretja i sense morrió.

Els amos de l’animal, que es trobaven per la zona, van aconseguir agafar el gos i evitar que l’atac empitjorés. La víctima va ser atesa de les ferides al CAP de la capital del Pallars Jussà, que va elaborar un informe en el qual reflecteix que la pacient va ser agredida per un gos. L’informe serà remès al jutjat de Tremp.

Per la seua part, els familiars de la víctima van interposar ahir al matí la denúncia davant dels Mossos d’Esquadra. L’ajuntament de Tremp i la Policia Local també estaven al corrent del cas. El gos va quedar sota custòdia del seu amo.

Altres atacs

D’altra banda, ahir al matí un gos de raça potencialment va atacar una dona i el seu gos –al qual va matar– a la zona del riu a Balaguer, segons va informar la Paeria. La ràpida actuació de la Guàrdia Urbana i els serveis jurídics municipals va fer possible el decomís hores després del gos que va protagonitzar l’atac i d’un altre exemplar del mateix amo. La Paeria va desitjar una ràpida recuperació a la dona atacada i va lamentar la mort del seu gos.

El consistori també va criticar que “les lleis administratives generals siguin tan garantistes, malgrat les múltiples denúncies prèvies i els antecedents, i que no es puguin retirar els animals fins que es produeixen ferits”. Fa uns dies, un home va ser atacat a la capital de la Noguera pel gos que cuidava.

Fa tot just un parell de setmanes, l’11 de març, un repartidor de menjar va resultar ferit a la ciutat de Lleida després que el gos del domicili on va anar li fes dos mossegades a les cames. Va ser evacuat en ambulància a l’Arnau de Vilanova. La Guàrdia Urbana va obrir diligències i el gos va quedar confinat al domicili.

tracking