SEGRE

MUNTANYA EMERGÈNCIES

Troben el cadàver d'un excursionista de 77 anys en una via ferrada a Corçà

El propietari de la casa rural on s'allotjava va alertar de la desaparició || Els Bombers van localitzar el cos cinc hores després de començar la recerca

Imatge d’arxiu de l’embassament de Canelles des de Corçà, quan hi havia molta més aigua que ara.

Imatge d’arxiu de l’embassament de Canelles des de Corçà, quan hi havia molta més aigua que ara.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers de la Generalitat van localitzar la mitjanit de divendres a dissabte el cos sense vida d’un excursionista de 77 anys veí de Barcelona que buscaven des de feia cinc hores a prop de Corçà, al municipi d’Àger. L’home, que era coneixedor de la zona i es trobava en bona condició física, estava allotjat en una casa rural i divendres al matí havia sortit a fer una via ferrada en direcció a la Pertusa. La recerca es va activar a les 19.11 hores, quan el propietari de l’allotjament va donar la veu d’alarma al veure que l’home no tornava.

En el dispositiu van participar setze dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre els quals dos unitats del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), una del grup caní de recerca i drons especialitzats. Al tractar-se d’una zona de difícil accés, els equips es van planificar per resseguir els punts on podrien trobar-se indicis, fent especial recalcament en les bases de les vies ferrades més conegudes. Després d’una recerca intensiva de prop de cinc hores, al voltant de la mitjanit, una dotació del GRAE de la Seu d’Urgell va localitzar el cos de l’home a la cara nord de la via Castro Urquiza Olmo.

Els efectius del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers van custodiar la víctima durant tota la nit fins que la unitat de muntanya dels Mossos d’Esquadra va poder arribar ahir al matí al lloc i va procedir a l’aixecament del cadàver. La policia catalana, que va activar quatre dotacions de recerca, ha obert una investigació per aclarir les causes de la fatal caiguda. L’últim accident mortal de muntanya d’un excursionista a les comarques lleidatanes va ser el mes de març de l’any passat, quan van trobar el cos d’un excursionista de Madrid de 27 anys que havia desaparegut feia dos dies al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.D’altra banda, els GRAE van rescatar ahir a les 08.36 hores una excursionista que havia tingut una caiguda i que es trobava al refugi d’Amitges d’Espot. Al lloc també van acudir efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques.

tracking