SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

Vinaixa promociona el seu or verd i la pedra i tanca les fires de l'oli

Inaugura la Casa de Poblet, que acollirà un centre d'informació turística

Venda d’oli a la cooperativa de Vinaixa ahir al migdia.

Venda d’oli a la cooperativa de Vinaixa ahir al migdia.X. RODRÍGUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vinaixa tanca aquest cap de setmana el cicle de fires dedicades a l’or verd a les comarques lleidatanes. El municipi celebra la XX Fira de l’Oli i la Pedra, que reuneix mig centenar de parades, cinc de les quals dedicades al sector de la pedra. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va inaugurar el certamen i va destacar que és un “reflex de la voluntat de preservar la tradició”.

Per la seua banda, l’alcalde, Josep Maria Tarragó, va subratllar que “tenim un dels millors olis del món i molts dels millors picapedrers”. Durant la jornada hi va haver també rutes guiades i demostracions gastronòmiques. Així mateix, ahir es va estrenar la nova Casa de Poblet després de la rehabilitació d’aquest immoble, construït al segle XIV i que va ser propietat del monestir de Poblet.

Les obres han costat prop de 300.000 euros i han comptat amb ajuts de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Cultura i el Govern central. L’edifici acollirà un centre d’informació turística de la Vall de Vinaixa i activitats del municipi. En la inauguració van participar Garriga i Tarragó, a més de la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, el subdelegat del Govern, José Crespín, i el president del consell de les Garrigues, Jaume Setó.

La consellera també va visitar ahir Tàrrega i Os de Balaguer (vegeu la pàgina 57).En el marc de la fira, divendres es va presentar el banc de terres de les Garrigues. Setó va explicar que amb aquesta iniciativa han tancat mitja desena d’acords per llogar finques a joves. La Fira de l’Oli i la Pedra acaba avui amb activitats com una visita guiada centrada en el treball de la pedra.

Venda d’oli a la cooperativa de Vinaixa ahir al migdia.

Venda d’oli a la cooperativa de Vinaixa ahir al migdia.X. RODRÍGUEZ

tracking