SEGRE

ADMINISTRACIÓ PERSONAL

El consell de la Noguera cedeix un secretari a Balaguer per pagar factures

L'ajuntament es va quedar sense funcionari al febrer || El pagament de nòmines i els plens, també pendents del tècnic

Imatge d’arxiu de la Paeria de Balaguer.

Imatge d’arxiu de la Paeria de Balaguer.E. F

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Balaguer ha aconseguit convocar in extremis el ple del mes de març gràcies a la cessió, dijous passat, d’un secretari del Servei d’Assistència Tècnica (SAT) del consell de la Noguera, ja que el consistori es va quedar sense a començaments d’any. El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, va assegurar que la incorporació del tècnic dijous passat va permetre aprovar els informes per pagar les nòmines, convocar el ple d’aquest mes i validar els pagaments de la Paeria. “Demanem incorporar de manera provisional un secretari per mantenir al dia les factures fins que arribi el nou secretari”.

La Paeria va convocar un nou concurs per cobrir aquesta plaça de secretari municipal i està previst que després de Setmana Santa s’examinin els candidats que hi opten. Vidal va confiar poder fer el nomenament el mateix mes d’abril. A començaments d’any, Balaguer es va quedar una altra vegada sense secretari un any després de cobrir la plaça.

La persona titular que ocupava la plaça va demanar un trasllat per qüestions personals i el consistori va fer una nova convocatòria urgent per proveir amb personal funcionari amb habilitació estatal aquest lloc. Mentrestant, el consistori va recórrer a un empleat de la casa de manera provisional per exercir aquesta funció de forma temporal durant 30 dies, el període dels quals també ha finalitzat.El primer edil va lamentar aquesta falta de personal amb habilitació estatal i haver de recórrer a tècnics provisionals per mantenir l’activitat del dia a dia de la Paeria. “No és un problema només de Balaguer i altres ajuntaments.

Fins que l’Estat no habiliti més funcionaris amb aquestes categories per cobrir aquestes places en els ens locals, el problema seguirà i podem arribar al col·lapse administratiu”, va dir. Va afegir que l’administració local pateix “una situació precària” amb falta de personal qualificat. “Quan aconseguim proveir una plaça una altra administració convoca un nou concurs i se’n van a un altre ajuntament, consell o a la Diputació.”

tracking