SEGRE

MOBILITAT CARRETERES

Municipis del Segrià i la Noguera es mobilitzen per exigir l'autovia entre Lleida i Balaguer

Edils de poblacions en el traçat de la C-13 demanen desdoblar-la en lloc del tercer carril que estudia la Generalitat || Els recolzen els consells del Segrià i la Noguera

El punt on està previst el nou accés al polígon.

El punt on està previst el nou accés al polígon.PAERIA DE BALAGUER

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ajuntaments del Segrià i la Noguera i els consells comarcals d’aquestes dos comarques es mobilitzaran per exigir a la Generalitat que converteixi la C-13 en una autovia entre Lleida i Balaguer. Reivindiquen el desdoblament de la carretera en lloc de dotar-la d’un tercer carril central per a avançaments, una alternativa que estudia implantar el departament de Territori. Els ens locals esperen convocar un primer acte per fer patent la seua reclamació divendres vinent, si bé ahir encara mantenien contactes per organitzar-lo.

La Paeria de Balaguer impulsa aquesta reivindicació, segons van indicar fonts municipals. El ple de l’ajuntament votarà demà dijous una moció acordada entre els diferents grups municipals sota el lema Defensem l’autovia, per reclamar el desdoblament fins a Lleida. Els alcaldes d’Alcoletge, Vilanova de la Barca, Térmens i Vallfogona de Balaguer van corroborar que participen en aquesta mobilització perquè consideren necessària l’autovia, i en la mateixa línia es van expressar els presidents dels consells del Segrià i la Noguera.

Ara per ara es desconeix si la Paeria de Lleida s’afegirà a aquests municipis.L’alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, va destacar que la Noguera ha de tenir les mateixes oportunitats que les altres i va recalcar que “això passa per construir l’autovia”. Per un altre costat, l’alcalde de Vilanova de la Barca, Josep Ramon Solsona, creu que el carril central que estudia la Generalitat “no té sentit”, mentre que el primer edil de Vallfogona, Xavier Castellana, va afirmar que “s’ha pronunciat en diverses ocasions” a favor de l’autovia. L’alcalde d’Alcoletge, Josep Maria Gras, va assenyalar que “tota millora en les comunicacions és un bé per al territori”.Per la seua part, el president del consell de la Noguera, Miquel Plensa, va assenyalar que l’eix Lleida-Balaguer ha d’estar unit per una autovia i “no per un tercer carril d’avançament”.

El president del Segrià, David Masot, va argumentar que és el territori el que sap quin tipus de carretera és millor.L’únic tram d’autovia de la C-13 és el que va de Vilanova de la Barca a Térmens. La Generalitat estudia el tercer carril d’avançament per millorar la seguretat en 153 quilòmetres de les seues carreteres a Lleida, mentre que l’Estat ho planteja en 39 quilòmetres de l’N-230. Aquesta opció té un cost i un impacte ambiental menor que el d’una autovia.

Un nou accés per al polígon i supressió d’un pas a nivell

La Paeria de Balaguer va presentar ahir el futur enllaç del polígon industrial Campllong amb la carretera C-13. Aquest nou enllaç serà al nord del polígon i requerirà urbanitzar part d’una parcel·la propietat de l’Institut Català del Sòl (Incasòl). Aquest organisme i el departament de Territori assumiran el cost de les obres. D’altra banda, el ple sotmetrà a aprovació un conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat per eliminar un pas a nivell de la línia de la Pobla entre la variant i el polígon.

tracking