SEGRE

Reivindiquen des de Térmens que es doni continuïtat a l'autovia entre Lleida i Balaguer

Representants municipals, comarcals i d'altres demanen completar la via amb dos carrils per sentit

Representants d'ens locals, comarcals, sindicats, patronals, entre altres, durant l'acte reivindicatiu a la C-13 al seu pas per Térmens

Acte reivindicatiu a la C-13 a Térmens per exigir al Govern que doni continuïtat a l'autovia entre Lleida i BalaguerIgnasi Gómez / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de representants pertanyents a ajuntaments, consells comarcals, sindicats, entre altres, del Segrià i la Noguera han dut a terme aquest divendres un acte reivindicatiu a la C-13 al seu pas per Térmens, a la Noguera, per exigir a la Generalitat que doni continuïtat a la conversió de la via en una autovia entre Lleida i Balaguer. En concret, es demana completar l'obra iniciada l'any 2011 per unir les dos capitals de comarca amb un trajecte de dos carrils per sentit. "És una reivindicació justa" per "vertebrar" el territori amb vies de comunicació que "puguin generar riquesa" segons ha afirmat Concep Cañadell, alcaldessa de Térmens. Per Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer, l'autovia és "l'única manera de competir al segle XXI".

El Departament de Territori de la Generalitat va iniciar l'any 2011 les obres de l'autovia C-13 entre Lleida i Balaguer amb el tram de sis quilòmetres i mig i quatre carrils que va de Vilanova de la Barca al terme municipal de Térmens, on s'ha dut a terme l'acció reivindicativa que també ha comptat amb el suport de membres de la Cambra de Comerç i de la Diputació de Lleida. En aquest punt, s'ha llegit un manifest en el qual s'ha reclamat l'impuls definitiu de l'autovia amb el mateix format que el tram ràpid ja construït, és a dir, dos carrils per sentit. "Volem el 2+2 i no el 2+1" ha reivindicat Cañadell, en referència als informes tècnics que aconsellen reprendre les obres amb només tres carrils. "Nosaltres no som ningú per dir al Departament que faci els estudis oportuns, però sí que som gent del territori, que vivim aquí i que volem les mateixes oportunitats que la resta del país", ha afegit.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Térmens ha explicat també que el passat mes de febrer van mantenir una reunió amb representants de Territori i des del seu equip municipal els hi van comunicar que "només estaríem d'acord amb dos carrils per sentit". Malgrat això, Cañadell ha lamentat que tot i que el departament està estudiant la proposta, els va admetre que "ara per ara, no hi ha finançament" per fer l'obra.

L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha recordat que la població dels municipis entorn de la C-13 necessita d'aquesta via per viatjar de forma més segura i ha recordat que es tracta també d'una zona de pas per la població del Pirineu. "Necessitem fer efectiva l'autovia perquè el territori es pugui desenvolupar econòmicament i socialment i pugui competir al segle XXI", ha conclòs.

Sense els dos carrils per sentit "s'esgarraria una de les principals vies per connectar dos territoris" ha lamentat el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa. Per la seua part, David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià ha afirmat que si no s'executa l'autovia serà "una nova oportunitat perduda per construir un país més descentralitzat i que aposti pel reequilibri que s'ha negat durant molts anys".

La convocatòria ha comptat amb el suport dels ajuntaments de Balaguer, Lleida (malgrat que l'alcalde Miquel Pueyo no ha pogut assistir al tenir sessió plenària), Vallfogona, Térmens, Vilanova de la Barca, Alcoletge així com dels Consells Comarcals de la Noguera i del Segrià. La Paeria de Balaguer va impulsar un manifest per demanar l'execució de l'autovia que ja acumula més de 440 firmes en dos dies.

tracking