SEGRE

REGADIUS PREU DE L?AIGUA

L'Algerri-Balaguer augmenta un 48% el preu de l'aigua pel cost elèctric

Els regants ho ratifiquen en assemblea juntament amb una puja de 10 € de la quota fixa

Una de les últimes finques que van regar del sector Balaguer.

Una de les últimes finques que van regar del sector Balaguer.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La junta de la comunitat de regants del canal Algerri-Balaguer va ratificar ahir en l’assemblea general un increment del 48% del preu de l’aigua. Costarà 0,067 euros per metre cúbic, davant dels 0,042 actuals. El president de la comunitat, Carles Gra, va apuntar que l’increment de costos, especialment l’encariment de la factura elèctrica, ha disparat la despesa de la comunitat.

Per això ha d’apujar el preu de l’aigua que paga el regant, una cosa que no es feia des d’almenys 2015. La comunitat també va aprovar un increment de la quota fixa per hectàrea, que passarà dels 40 euros actuals a 50 euros el 2023, i una altra de 10 euros per hectàrea per a manteniment. La comunitat també ha aconseguit negociar un nou contracte de subministrament elèctric amb una nova comercialitzadora, ja que el mes de desembre passat va expirar el contracte que tenien els regants amb la companyia Atlas des de feia sis anys.

Els regants van aprovar el mes de desembre passat un pressupost de 3,7 milions d’euros per a aquest exercici.

La CHE retalla un 15% la dotació d’aigua fins al maigLa Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha imposat restriccions en la dotació d’aigua per al canal Algerri-Balaguer. El president, Carles Gra, va apuntar que dels 6.000 metres cúbics per hectàrea i any s’ha passat a 5.200.

“Aquesta dotació estarà assegurada fins al proper mes de maig per regar el cereal, i després haurem de tornar a negociar”, va dir. Segons Gra, al maig els regants es reuniran amb la CHE per negociar una nova dotació d’aigua per a les segones collites.

tracking