SEGRE

Catalunya i Aragó demanen al Ministeri de Transports que compleixi amb els serveis de la línia Lleida-Montsó-Saragossa

En una carta també reclamen la reobertura de l'antiga estació d'Almacelles i la redacció d'un projecte constructiu

L'estació de trens d'Almacelles, a la línia ferroviària Lleida-Montsó-Saragossa.

L'estació de trens d'Almacelles, a la línia ferroviària Lleida-Montsó-Saragossa.Salvador Miret / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els governs de Catalunya i Aragó han demanat conjuntament al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que assumeixi les obligacions de servei públic en relació a la línia de tren de mitja distància que transcorre entre Lleida i Saragossa per Montsó. En una carta enviada el passat mes de març a la secretària general del ministeri, Maria José Rallo, el secretari de Mobilitat i Infraestructures del Govern, Marc Sanglas, i el director general de Transport d'Aragó, Gregorio Briz, també reclamen la reobertura de l'estació d'Almacelles (Segrià) i la redacció d'un projecte constructiu, com a complement de l'oferta ferroviària entre Montsó i Lleida a partir de la "important relació de mobilitat existent en aquest corredor".

Actualment només es presten 2 serveis regionals al dia per sentit entre Lleida i Saragossa que estan inclosos al contracte entre l'Administració General de l'Estat i Renfe, i un dels quals permet la connexió amb Madrid. El tercer servei, que connectava Saragossa amb Montsó i Lleida, a primera hora del matí, i tornava a primera hora de la tarda, va deixar de ser sufragat pel contracte amb el govern d'Aragó i per tant, es va deixar de prestar a partir del 29 de novembre de 2021. Des de llavors, aquest mateix tren només circula entre Saragossa i Binéfar.

Segons els governs català i aragonès, la falta d'aquest tercer servei entre Saragossa i Lleida, amb parada a Binéfar, genera un "greu perjudici" als ciutadans d'ambdós territoris, ja que impedeix l'ús del tren per atendre les seves "necessitats de mobilitat obligada i de serveis" a partir de la gran vinculació que hi ha entre els municipis de la Franja amb Lleida. Per això, entenen que la supressió d'aquest servei va en contra de les actuacions que s'estan fent per potenciar el transport públic i la mobilitat sostenible i suposa un "retrocés" en l'oferta ferroviària existent. Per aquest motiu, els governs demanen que es torni a posar en funcionament, amb càrrec al contracte entre l'Estat i Renfe, com un servei sotmès a obligacions de servei públic.

tracking