SEGRE

MUNICIPIS HABITATGE

Martinet habilitarà 15 pisos socials al rebre l'herència de dos veïns

Dos germans han llegat al municipi quatre habitatges, dos locals, dos terrenys urbans i finques rústiques || L'ajuntament els destinarà a joves i famílies amb fills

Martinet habilitarà 15 pisos socials al rebre l'herència de dos veïns

Martinet habilitarà 15 pisos socials al rebre l'herència de dos veïns

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Montellà i Martinet habilitarà al poble de Martinet quinze pisos socials que destinarà a joves i famílies amb fills. Ho farà gràcies a l’herència que ha rebut de la família Pallarès Andorrà, dos germans del municipi que han llegat al consistori totes les seues propietats: quatre habitatges, dos locals, dos terrenys urbans que ara acullen horts i diverses finques rústiques. El consistori va acceptar aquests béns fa tot just un any.

Teresa Pallarés, veïna de Martinet, va morir anys enrere i va deixar la meitat de les seues propietats al consistori. El seu germà, Ricardo Pallarés, ha donat les seues en vida. L’alcalde de Montellà i Martinet, Josep Castells, va explicar que l’ajuntament dividirà un dels pisos en dos, de manera que disposarà d’un total de cinc per destinar-les a habitatge social.

Així mateix, cedirà un dels horts, de 400 metres quadrats, a la Generalitat perquè construeixi una desena de pisos més de lloguer social. A l’altre hort en sòl urbà, situat al centre de Martinet i amb una extensió de 1.400 metres quadrats, l’ajuntament podria construir un aparcament o una zona de joc infantil. Pel que fa als dos locals rebuts en herència, un d’ells, situat al número 1 de la plaça de Sant Eloi, serà habilitat com a consultori mèdic, tal com ja va anunciar fa alguns dies l’ajuntament.

L’altre continuarà acollint un bar. Castells va agrair públicament l’acte altruista dels dos germans i va expressar que “mai havíem rebut un regal del cel com aquest”. “Serà de gran ajuda perquè ens permetrà solucionar el problema d’habitatge que patim”, va concloure.

Altres municipis de les comarques del Lleida s’han beneficiat d’herències per a projectes socials i culturals (vegeu el desglossament).

Llegat per divulgar les Homilies a Organyà i de pisos a la Seu

Almenys una desena de persones van llegar els seus béns a ONG, fundacions i ajuntaments per a finalitats socials a les comarques de Lleida l’any passat. Entre aquestes herències, destaca un bloc de pisos per a l’ajuntament de la Seu d’Urgell, que preveu habilitar una desena d’habitatges socials a l’immoble.

Per la seua part, l’ajuntament d’Organyà ha posat a la venda una casa que va deixar en herència al municipi un veí del Solsonès. Amb els ingressos, el consistori preveu abordar les obres d’un centre de divulgació de les Homilies d’Organyà.

tracking