SEGRE

EDUCACIÓ POLÈMICA

Queixes a Bellver per una docent que va fer rentar-se la boca amb sabó a 2 nens

Famílies exigeixen apartar-la de les aules i Educació afirma que en farà un seguiment

L’escola de Bellver de Cerdanya té 161 matriculats.

L’escola de Bellver de Cerdanya té 161 matriculats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una professora de l’escola Mare de Déu de Talló, a Bellver de Cerdanya, és objecte de protestes perquè, el passat 21 d’abril, va obligar dos alumnes de tercer de primària a rentar-se la boca amb aigua i sabó. Famílies d’alumnes reclamen apartar-la de les aules al considerar que aquest càstig “no és tolerable”. Per la seua part, fonts d’Educació van assegurar que efectuaran “un seguiment del cas i de la professora”.

Aquest diari va intentar sense èxit obtenir la versió de la docent. La mateixa direcció del centre va informar del succeït la conselleria. El delegat d’Educació al Pirineu, Ramon Jordana, va considerar la situació “solucionada” després que la docent demanés perdó als dos alumnes i les seues famílies.

“Aquestes han acceptat les disculpes i han decidit no denunciar els fets”, va dir, encara que va puntualitzar que el departament mantindrà “un seguiment del cas i de la professora”. La docent continua fent classes en aquesta escola de Bellver. Famílies d’alumnes han denunciat públicament els fets i han fet arribar la queixa a l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del centre educatiu.

Demanen d’“apartar de l’entorn educatiu” la professora “perquè queda demostrat que no està en condicions de treballar amb menors”. Lamenten que “les pràctiques” d’aquesta professora “no són adequades”.En la missiva, expliquen que la docent “no tracta bé els alumnes”, que els “menysprea davant de la resta de la classe, els fa sentir malament i els amenaça verbalment”. Asseguren que els fets “no són aïllats” i que el curs passat “hi va haver problemes” amb la mateixa docent.

Roger Juvé, un dels pares que denuncien aquesta situació, va demanar “professors de suport” a l’aula on imparteixi classes la docent “perquè no torni a succeir”.

tracking