SEGRE

MUNICIPIS PROMOCIÓ

Tarrés serà pioner a allotjar turistes en cabanes de volta

Aprova una de les primeres ordenances per donar-los aquest ús

La cabana de teula que s’ha rehabilitat a Tarrés.

La cabana de teula que s’ha rehabilitat a Tarrés.R.M.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Tarrés va aprovar al ple del dia 3 passat una ordenança pares regular allotjaments turístics singulars. Aquesta norma, encara en exposició pública, permetrà allotjar turistes a les cabanes de volta del municipi. Segons el president de l’Associació de Micropobles de Catalunya, Mario Urrea, que promou l’ús d’aquestes construccions rurals com a atractiu turístic, aquesta seria una de les primeres poblacions a regular aquest ús, seguint instruccions de la Generalitat.

L’alcalde, Ramon Arbós, va indicar que l’ajuntament les té totes catalogades. S’ha centrat en la recuperació d’una cabana de teula cedida al consistori pel seu propietari durant vint anys per destinar-la a ús turístic. El consistori l’ha rehabilitat amb part dels fons d’una subvenció de 60.000 euros per a actuacions municipals.

“Són allotjaments en els quals només es pot dormir, ja que no disposen d’aigua corrent ni d’equipaments per cuinar. D’aquí el seu atractiu”, va explicar Arbós. L’alcalde va indicar que al municipi hi ha unes quaranta d’aquestes edificacions però només una quinzena reuneixen característiques arquitectòniques similars a la que s’ha rehabilitat.

Arbós va indicar que compten amb el beneplàcit de Turisme de la Generalitat, que els va instar a comptar amb una regulació específica per a aquesta activitat. Turisme i Urbanisme de la Generalitat van discrepar a l’hora de permetre aquests usos, ja que la legislació urbanística no permet usos turístics en instal·lacions agràries. Finalment, els canvis introduïts el 2021 en la llei d’acompanyament dels Pressupostos permeten aquesta opció.

tracking