SEGRE

COMARCAS

Un partit de Tarragona es presenta amb set llistes a les Garrigues

Candidatures independents es presenten sota la marca electoral Per Tu || Una formació d'àmbit municipal creada a Ascó

La plaça de l'1 d'Octubre de les Borges Blanques en una imatge d'arxiu.

La plaça de l'1 d'Octubre de les Borges Blanques en una imatge d'arxiu.Ajuntament de Les Borges Blanques

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set candidatures a les eleccions municipals del 28 de maig a les Garrigues es presenten sota el nom Per Tu (xTu), un partit d’àmbit municipal creat a Ascó el 2019 i que governa aquest municipi tarragoní. Malgrat adoptar una mateixa marca electoral, aquestes llistes no tenen encara un programa comú i no han plantejat ara per ara una campanya conjunta. Cada una va adoptar les sigles de xTu per motius diferents, però compartir-les els obre la porta a aconseguir representació al consell comarcal.

Hi ha llistes de Per Tu a les Borges, Juneda, el Cogul, Fulleda, l’Espluga Calba, la Granadella i l’Albagés. Aquestes dos últimes estan encapçalades pels alcaldes d’aquests municipis, Atzara Noguera i Víctor Masip. El primer edil de l’Albagés és també el delegat del partit a la província de Lleida i el primer que va adoptar les seues sigles.“Ens vam presentar el 2019 com a agrupació d’electors, la qual cosa obliga a reunir firmes i a fer més tràmits que els partits cada cop que hi ha eleccions”, va explicar Masip.

Per alleugerir els tràmits es van unir a Per Tu, una formació municipalista deslligada dels grans partits. Altres que havien creat agrupacions d’electors a la comarca o anaven a fer-ho es van interessar en aquesta manera més àgil de formar llistes independents.Borges per la República (BxR) es va sumar a Per Tu després que ERC decidís formar la seua pròpia llista a la capital de les Garrigues. Els que van quedar van manifestar el seu interès a formar una aliança d’independents a la comarca.

“No hi ha ara per ara un programa comú, però sí afinitat entre candidats de Per Tu”, va indicar el cap de llista de BxR, Josep Ramon Farran.Juneda Per Tu reuneix membres d’ERC i l’agrupació d’electors Juneda Som Tots. La lidera Eduard Porta, militant republicà, i pretén formar un front comú per desbancar del govern Junts-Impulsem. Aquesta aliança ha deixat Esquerra sense candidatura pròpia al municipi.

tracking