SEGRE

ENERGIA RENOVABLES

A informació vuit molins més d'Enel a les Garrigues

La Generalitat publica el projecte de les Covasses, amb un pressupost de 40 milions || Se suma a la Comella i Sant Joan

Imatge d’arxiu de molins de vent a les Garrigues.

Imatge d’arxiu de molins de vent a les Garrigues.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc eòlic de les Covasses, el tercer que promou Enel Green Energy a les Garrigues, implicarà una inversió de 40.316.514 euros, segons el document que ahir va sortir a informació pública i que estarà exposat durant més d’un mes. Aquest parc, amb vuit molins de vent, va generar oposició d’una part dels veïns de l’entorn de la Serra de la Llena quan va començar a tramitar-se. Tanmateix, aquest i els altres dos parcs eòlics de l’empresa a la zona van quedar aturats l’any 2021.

Ara s’han reprès, encara que no tenen data de construcció. Això implicaria, segons fonts municipals, que compten amb el suport de la majoria dels propietaris afectats, que és un dels requisits de la nova llei de la Generalitat sobre aquestes instal·lacions. El parc de les Covasses consta de vuit aerogeneradors, de 6,12 megawatts de potència, amb una potència total de 48,96 MW.

Els molins tenen tres pales amb un diàmetre de 170 metres de longitud i una altura de 115 metres. S’ubicaran als termes de l’Albi i la Pobla de Cérvoles. El projecte inclou també la subestació transformadora a la Pobla.

D’altra banda, la línia d’evacuació de l’energia serà d’alta tensió, amb 220 kV i una longitud de 2,12 quilòmetres. Els altres dos parcs, que han sortit a informació pública recentment, són els de la Comella i Sant Joan. Els tres sumen trenta aerogeneradors.La comarca de les Garrigues es convertirà després d’aquests projectes en una de les comarques del pla que tenen més molins de vent, després de la Segarra.En el conjunt de Catalunya, la Segarra i la Ribera d’Ebre en concentren més de la meitat dels molins en tràmit.

Segons dades de Territori recollides per l’ACN, Govern i Generalitat valoren 22 possibles parcs eòlics que sumarien 170 aerogeneradors, dels quals 55 s’instal·larien a la Segarra i 52 a la Ribera d’Ebre en 12 dels projectes. Si totes les sol·licituds en curs tiren endavant, vuit de cada deu nous molins se situaran a Ponent i Terres de l’Ebre.

tracking