SEGRE

LES BORGES BLANQUES

Junts obté sis edils a les Borges, quatre Borges per la República i tres Esquerra

Núria Palau està obligada a pactar i assegura que bastirà ponts als republicans

Junts-Compromís Municipal amb Núria Palau al capdavant va guanyar les eleccions a les Borges.

Junts-Compromís Municipal amb Núria Palau al capdavant va guanyar les eleccions a les Borges.JUNTS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Junts-Compromís Municipal va guanyar ahir les eleccions municipals a les Borges Blanques amb 6 dels 13 edils al consistori. Borges per la República va ser la segona força més votada amb 4 regidors i Esquerra Republicana va aconseguir 3. El cap de la llista guanyadora i actual alcaldessa, Núria Palau, haurà de pactar per formar un govern municipal estable i poder continuar amb el seu programa electoral.

Palau va indicar que buscarà l’entesa amb les altres dos formacions encara que després de conèixer els resultats va indicar que “soc més propícia a negociar amb Esquerra Republicana i Salvador Noguera, ja que considero que estem més predisposats a atansar posicions que amb Borges per la República”. Val a recordar que en les passades eleccions Junts va aconseguir la majoria absoluta amb Enric Mir i Borges per la República va obtenir 6 edils. En aquesta ocasió es va presentar amb ERC, Independents i la CUP.

Tanmateix, per a aquests comicis Esquerra va decidir presentar-se per separat i la resta de les formacions es van presentar sota el paraigua de Borges per la República - Per tu, amb llistes en sis municipis més. Un acord d’aquestes dos formacions (ERC i Borges x la República) apartarien de l’alcaldia Palau malgrat ser la llista més votada, per la qual cosa ahir a la nit va indicar que començarà a traçar ponts d’entesa amb les dos formacions. Compromís va obtenir ahir 990 sufragis, la qual cosa representa el 40,85 dels vots, mentre que Borges x la República Per Tu va aconseguir 721 amb el 29,76% dels sufragis.

Per la seua banda, ERC va obtenir 430 sufragis, la qual cosa representa el 18,12% dels vots emesos. Per la seua part, el PSC que també es va presentar a les eleccions d’ahir va collir 143 vots, un 5,9% dels sufragis, mentre que 72 persones van votar el Partit Popular, un 2,97% dels vots emesos. Aquestes dos últimes formacions van quedar fora del consistori. Les millores urbanístiques, consolidar el sòl industrial i impulsar les energies alternatives són alguns dels reptes per a aquest mandat.

tracking