SEGRE

ELECCIONES

Pueyo deixa en l'aire el seu futur després de la sonada derrota

I a la desmobilització de l'independentisme, i destaca el “gir a la dreta” de la ciutat

Miquel Pueyo, consolat pels seus seguidors a la seu d'ERC al conèixer-se els resultats el dia de les eleccions.

Miquel Pueyo, consolat pels seus seguidors a la seu d'ERC al conèixer-se els resultats el dia de les eleccions.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El gran perdedor d’aquestes eleccions va ser el fins ara alcalde i candidat d’ERC, Miquel Pueyo, que va veure com perdia dos regidors i més de sis mil vots respecte a les eleccions del 2019. “A Lleida s’ha produït un gir històric a la dreta i l’elevada abstenció ens ha perjudicat, així com la desmobilització del vot independentista a tot Catalunya”, va dir Pueyo, que va deixar en l’aire la seua continuïtat com a líder local dels republicans. “El partit ha de fer un procés de reflexió i jo també, perquè no són els resultats que ens esperàvem, no són bons”, va afegir el republicà, que va felicitar tant el PSC com el PP pels seus bons resultats.

En canvi, amb Vox va reconèixer sentir-se “inquiet, ja que el seu ingrés a la Paeria suposa una amenaça per a la democràcia de la ciutat”. Les cares llargues i l’ambient de decepció van ser la tònica dominant a la seu d’ERC. Pueyo va instar a “fer una autocrítica objectiva per comprendre el que ha succeït a nivell local com nacional” i va reconèixer que el tripartit inicial amb Junts i Comú i el bipartit amb Junts a partir del 2021 no han convençut.

“Desafortunadament l’aliança del canvi no ha superat la prova”, va assenyalar Pueyo, però va advertir que “amb la mateixa contundència que afrontem les victòries afrontem les derrotes”. Al seu torn, va reivindicar la història del seu partit, recalcant que “som històrics i seguirem dempeus i al capdavant”.

tracking