SEGRE

ELECCIONES

La majoria a Sarroca de Bellera es decidirà per sorteig

Voten amb llistes obertes i hi va haver un triple empat al cinquè regidor || L'últim edil decantarà l'alcaldia per a Junts o PSC

Imatge d’arxiu de Sarroca de Bellera.

Imatge d’arxiu de Sarroca de Bellera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria a Sarroca de Bellera es decidirà per sorteig. Els veïns d’aquest municipi voten amb llistes obertes i les eleccions municipals de diumenge passat van acabar amb un triple empat en el cinquè i últim regidor de l’ajuntament. Així, tant Sergi Lluch (Esquerra) com Maria del Carmen Rius i Gemma Soler (les dos de Junts) van aconseguir 34 vots.

L’empat es resoldrà dimecres vinent a la junta electoral de zona de Tremp i serà decisiu per determinar la majoria a l’ajuntament d’aquest municipi del Pallars Jussà. Això es deu al fet que els altres quatre regidors electes es reparteixen entre dos de Junts i uns altres dos per a Compromís, la marca blanca del PSC. Resulta que les candidates més votades de les dos formacions, Miriam Sant en el cas dels juntaires i Marta Moyes dels socialistes, també van empatar amb 42 vots.

D’aquesta manera, si el sorteig determina que l’últim regidor correspon a Junts, aquesta formació aconseguiria tenir tres dels cinc edils del consistori. Tanmateix, si finalment és per a ERC, tindria la clau del govern i Junts podria perdre l’alcaldia si l’edil republicà pacta amb el PSC. Després de les eleccions municipals del 2019, l’alcaldia va ser per a Josep Ramon Lloret de Junts, que en aquesta ocasió no s’ha presentat.

L’empat de Sarroca de Bellera no és el primer a Lleida. El 2007, un sorteig va decidir l’alcaldia de Llavorsí després que l’extinta CiU i el PSC aconseguissin el mateix nombre de vots. Finalment, Convergència es va emportar l’últim regidor i la majoria.

tracking