SEGRE

TURISME PROMOCIÓ

La Cerdanya aspira a ser un pol de turisme corporatiu

Entre les actuacions figura la creació d'un web de marca || Més de 200 empreses locals es dediquen a aquest sector

Visita a l’església de Santa Maria de Talló de Bellver.

Visita a l’església de Santa Maria de Talló de Bellver.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell comarcal de la Cerdanya i Empresariat Cerdanya (associació d’empresaris de la comarca) han desenvolupat un pla per promoure el turisme de reunions empresarials a la comarca com a “palanca de creixement” del territori. La idea és desestacionalitzar aquesta activitat econòmica per “millorar la competitivitat” de les empreses i “la qualitat de l’ocupació” en aquest sector, segons detalla el projecte, en el qual també col·laboren els ajuntaments d’Alp, Bolvir, Ger, Llívia i Puigcerdà. El pla ha comptat amb una fase prèvia d’anàlisi de les empreses de la Cerdanya.

Segons aquest estudi, la comarca té més de dos-centes empreses que es dediquen directament a treballar amb el turisme corporatiu i donen feina a més de 1.000 persones. Així, el projecte consisteix a reactivar el turisme que generen les empreses que busquen emplaçaments alternatius per fer reunions i convertir-se així en “destinació corporativa d’alta muntanya” on fer reunions a menys d’una hora i mitja de Barcelona. L’anàlisi, fet per la consultora Cluster Development, evidencia que la Cerdanya és un lloc ideal perquè les empreses facin reunions de “com a màxim 70 persones” perquè ofereix als seus productes i imatge corporativa un valor afegit.Entre les primeres actuacions a realitzar destaca la de desenvolupar una pàgina web per estructurar l’oferta turística de la Cerdanya adaptada al públic corporatiu.

L’objectiu, segons marca el projecte, és que el web disposi de tot el producte turístic per als empresaris per facilitar la identificació de proveïdors tant per a clients com per a col·laboradors. També cursos de formació en “sostenibilitat 360º” per a les empreses amb l’objectiu de donar-los suport en la introducció de criteris de sostenibilitat a la seua cadena de valor interna i en el desenvolupament de nous productes sostenibles.El projecte compta amb fons del Servei d’Ocupació de Catalunya procedents dels ajuts al tancament perimetral que va patir la comarca amb motiu de la pandèmia pel Nadal de l’any 2020.

tracking