SEGRE

METEOROLOGIA TEMPESTES

La pluja deixa 150 litres en 3 dies a Vinaixa, inunda baixos d'habitatges i talla carreteres

Aiguats de més de 30 litres en mitja hora neguen carrers i finques agrícoles a les Garrigues i la Noguera || Camins rurals danyats per la força de l'aigua, i s'esperen més precipitacions

La carretera d’Arbeca a les Borges (C-233) va quedar tallada per l’acumulació d’aigua.

La carretera d’Arbeca a les Borges (C-233) va quedar tallada per l’acumulació d’aigua.AJUNTAMENT DE L’ALBI

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les tempestes registrades en els últims dies a les comarques de Lleida van deixar fins a 150 litres per metre quadrat a Vinaixa, han inundat baixos d’habitatges i han provocat destrosses en camins locals i carreteres. La pluja va arribar ahir a partir del migdia i primera hora de la tarda amb fortes trombes en zones com les Garrigues. A Arbeca es van registrar fins a trenta litres per metre quadrat en només vint minuts, la qual cosa va obligar a tallar la carretera C-233 (a les Borges Blanques) per acumulació d’aigua a la via.

L’alcalde, Sergi Pelegrí, va apuntar que també van quedar danyats molts camins rurals mentre que les obres del col·lector al Canal d’Urgell, que es va fer després dels danys provocats per la DANA de l’any 2019, va permetre ahir desguassar bé el volum d’aigua i no es van veure afectades les infraestructures com les piscines o la pista d’atletisme. A Vinaixa ahir van caure 20 litres, en alguns moments barrejats amb granís, i en els tres últims dies ja s’han acumulat gairebé 150 litres, segons va explicar l’alcalde, Josep Maria Tarragó. Als Omellons l’aigua va negar finques agrícoles i a Tàrrega la pluja va descarregar amb força i van caure 22 litres en pocs minuts, cosa que va provocar que s’inundessin baixos d’habitatges del carrer les Piques i del carrer de les Astes de Sant Macari.

A Camarasa es van superar els 27,8 litres en mitja hora, com a Vilanova de Meià, amb 27,3 litres, on també es van danyar camins. Per una altra banda, a Artesa de Segre es van acumular més de 23 litres i a Os de Balaguer l’aigua també va inundar una zona del col·legi municipal. Alguns municipis de Lleida van iniciar ahir la temporada de piscines com Linyola, Alpicat o Vilanova de Bellpuig, encara que només van obrir al matí per la pluja de la tarda.

El Canal d’Urgell estudiarà ajornar el reg previst aquesta quinzena

La junta de govern del Canal d’Urgell analitzarà dimecres en un ple la situació dels cultius de regadiu del canal principal i les reserves dels embassaments després de les pluges de l’última setmana i estudiarà si ajorna el torn de reg per a la supervivència de l’arbratge que havia previst per a aquesta primera quinzena de juny. Els pantans del riu Segre, Oliana i Rialb, emmagatzemen un total de 85,6 hectòmetres cúbics d’aigua (gairebé dos més que divendres, quan eren 83,7 hectòmetres), que s’incrementaran amb les noves aportacions d’aigua en capçalera i podrien assolir els 50 útils, segons el president dels regants, Amadeu Ros.

Les aportacions del Segre a Oliana han pujat fins als trenta metres cúbics per segon.Per una altra banda, el representant d’Asaja a Lleida, Pere Roqué, va destacar que les pluges “són totes benvingudes”, encara que no són prou abundants per pal·liar els danys en cultius per la sequera. Va insistir que el cereal d’hivern ja està perdut i que on ha de ploure és a les capçaleres dels rius.

El cabal del riu Gorg va augmentar al seu pas per l'Albi.

El cabal del riu Gorg va augmentar al seu pas per l'Albi.AJUNTAMENT DE L'ALBI

Imatge d'un aiguat a Tàrrega, la setmana passada.

Imatge d'un aiguat a Tàrrega, la setmana passada.L. Pedrós

tracking