SEGRE

ELECCIONES

Barcelona en Comú recorre el recompte dels resultats del 28M

Volen que se'ls atribueixi 150 vots que creuen que es van donar a Ciutadans per error

Recompte dels vots de divendres passat, a la Junta Electoral de Zona.

Recompte dels vots de divendres passat, a la Junta Electoral de Zona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona en Comú (BComú), el partit de l’alcaldessa de Barcelona en funcions, Ada Colau, va recórrer ahir davant de la Junta Electoral de Zona el recompte dels resultats del 28M perquè se’ls atribueixin 150 vots d’una acta de Ciutat Vella que creuen que per error es van donar a Ciutadans. BComú va interposar el recurs al detectar alguns “errors materials” a l’acta d’escrutini del recompte efectuat divendres passat, que va confirmar el PSC com a segon partit a Barcelona, al davant de la formació d’Ada Colau, i va ampliar la distància entre ambdós de 141 a 342 vots de diferència. Després de gairebé deu hores de tens recompte, els resultats definitius mantenen la mateixa distribució de regidors que diumenge passat 28 de maig.En concret, la formació d’Ada Colau ha demanat ara que es consideri vàlida l’acta de la mesa 1-045-O, de Ciutat Vella, que reflecteix cinc vots per a Ciutadans, 150 per a BComú i 4 per al PACMA, ja que entenen que és “coherent” amb la xifra de vots emesa i que a més existeixen dos còpies d’actes que ho validen.Tanmateix, en el recompte que va dur a terme divendres passat finalment es van concedir, amb referència a la mesa 1-045-O, 4 vots a BComú i 150 a Cs, fet que el partit de Colau atribueix a un error material al saltar-se una de les columnes.

Per aquesta raó, BComú demana en el seu recurs que es considerin vàlids els resultats reflectits en aquestes actes que van ser les que es van donar per bones la nit electoral i que no es van tenir en compte divendres passat en el recompte.Malgrat tot, a l’haver-se ampliat en el recompte de divendres passat la diferència entre el PSC i BComú, si s’acceptés aquest recurs difícilment comportaria un canvi en l’actual correlació de forces.

“No saben guanyar ni perdre”

La presidenta de Junts, Laura Borràs, va criticar el recurs presentat per Barcelona en Comú a la Junta Electoral de la Zona de Barcelona al·legant errors en el recompte final de les municipals, i va assenyalar: “No saben guanyar ni saben perdre. Els comuns presenten un recurs contra el recompte final de vots perquè veuen errors. Guanyar les eleccions amb una difamació contra Xavier Trias va ser més que un error. Acceptar els vots de l’extrema dreta de Manuel Valls va ser més que un error.”

tracking