SEGRE

COMARCAS

Un 'exèrcit' de mossos d'esquadra desallotja al quart dia la 'macrorave' d'Ivars de Noguera

Ahir a la tarda en un dispositiu amb un centenar d'agents || Identifiquen 75 assistents, denuncien els responsables de la festa il·legal i detenen l'home que es va escapar a l'envestir un cotxe patrulla

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Eren les 17.00 hores d’ahir quan un exèrcit de mossos d’esquadra va arribar al paratge de Boix, a Ivars de Noguera i al costat del pantà de Santa Anna, per desallotjar i posar fi a la macrorave que se celebrava des de diumenge de matinada. Va ser un operatiu sense precedents a Ponent i en el qual van participar un centenar d’agents, entre ells antiavalots de l’ARRO i BRIMO arribats des de Barcelona i Lleida, patrulles de Seguretat Ciutadana i de les unitats de Policia Administrativa, Investigació, Drons. Inclús un helicòpter va sobrevolar la zona.

A la seua arribada, els antiavalots van fer cordons de seguretat per impedir la fugida dels participants. Tots ells, uns 80, van ser identificats. Els principals objectius eren detenir l’individu que diumenge a la matinada va aconseguir escapar-se malgrat ser arrestat després que el camió en el qual anava va envestir a un cotxe patrulla gràcies que un grup de persones va atacar a cinc agents.

Una altra de les missions era localitzar els responsables. Van identificar sis ciutadans italians i un ciutadà francès. Aquest últim ha estat identificat quatre vegades en els últims mesos per organitzar festes clandestines.

“Hem intervingut tots els equips de so per garantir que la festa il·legal s’ha acabat”, va afirmar el subcap de la Regió Policial de Ponent, l’intendent Jordi Dalmau. Al lloc també va acudir el cap de la Regió, el comissari Josep Maria Estela. Durant el desallotjament no hi va haver cap mena d’aldarull.

D’altra banda, quan els participants abandonaven Ivars, als conductors se’ls feien tests de drogues i alcohol. Fins a ahir al migdia s’havia denunciat 20 persones per positius en drogues, un per alcoholèmia, un per l’ITV caducada i un altre havia estat denunciat per falta d’assegurança. A última hora de la tarda d’ahir hi va haver noves denúncies. També hi havia més d’una desena de vehicles immobilitzats amb ceps. L’alcalde d’Ivars, Josep Magrí, va afirmar que “han estat dies de molta tensió perquè no sabíem quan acabaria”.

Un 'exèrcit' de mossos fa fora els 80 participants que quedaven i denuncia els organitzadors

Un 'exèrcit' de mossos fa fora els 80 participants que quedaven i denuncia els organitzadorsJordi Echevarria

Moment de la detenció de l’home que es va escapar diumenge.

Moment de la detenció de l’home que es va escapar diumenge.JORDI ECHEVARRIA

Els Mossos d'Esquadra van fer un cordó policial per encapsular i identificar tots els assistents a la festa

Els Mossos d'Esquadra van fer un cordó policial per encapsular i identificar tots els assistents a la festaJORDI ECHEVARRIA

tracking