SEGRE

INICIATIVES HABITATGES

La Seu dona llum verda al projecte per fer deu pisos socials

A l'edifici llegat en usdefruit a l'ajuntament per 99 anys

Imatge virtual de com quedarà l’edifici.

Imatge virtual de com quedarà l’edifici.A. LA SEU D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha donat llum verda al projecte per habilitar deu pisos socials a l’edifici llegat en usdefruit per Joan Obiols Cordellana, Juanito de cal Pensament, al passatge de la Missió. “Aquesta actuació permetrà augmentar la dotació d’habitatges de lloguer social i fer front a les necessitats del municipi en aquest aspecte”, va afirmar el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme en funcions, Joan Gurrera.Els deu pisos de lloguer social seran d’una, dos, tres i quatre habitacions. Un serà destinat a una llar de suport, un recurs d’habitatge i rehabilitació psicosocial per a persones amb malaltia mental a mig camí entre una residència i la vida autònoma.

Així mateix, es reservarà la planta baixa per crear el futur Espai d’Art Pensament. Aquest edifici, construït el 1980, va ser cedit a l’ajuntament per 99 anys per ser utilitzat per a necessitats municipals en l’àmbit social i cultural. Una vegada rehabilitat l’edifici tindrà una etiqueta energètica amb qualificació A, és a dir, de màxima eficiència i no utilitzarà combustibles fòssils.

En aquest sentit, a la coberta de l’immoble es contempla la instal·lació de 48 panells solars que permetran obtenir gran part de l’energia necessària per al funcionament de l’edifici. Les obres consistiran en la millora energètica de l’envoltant existent, l’execució de les divisions i revestiments interiors, així com les instal·lacions, perquè l’edifici es pugui destinar a habitatge. La inversió total de les obres per habilitar els deu pisos socials ascendeix a més d’1,3 milions d’euros i està previst que tinguin una durada de divuit mesos.

tracking