SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Cau un grup criminal que robava en urbanitzacions

Acusats d'assalts en cases de Solsona, Agramunt i Ivars d'Urgell || Vuit arrestats d'un clan liderat per dones

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han desarticulat una banda itinerant especialitzada en assalts a habitatges en urbanitzacions, en una operació conjunta que s’ha saldat amb set detinguts. Els investigats actuaven principalment a Catalunya, encara que també van cometre quatre robatoris en habitatges de Santander i una temptativa de robatori a Bilbao. A les comarques lleidatanes, se’ls atribueixen robatoris a Solsona, Agramunt i Ivars d’Urgell.

Les indagacions policials van començar a començaments del 2023, quan van detectar un augment de robatoris amb força amb les mateixes característiques a l’interior de cases habitades. Per cometre aquests delictes, utilitzaven vehicles de lloguer per dificultar la investigació policial. El modus operandi sempre era el mateix: es desplaçaven amb el cotxe de lloguer a urbanitzacions per seleccionar cases aïllades en les quals cometre els robatoris.

Una vegada fixat l’objectiu, analitzaven les formes d’accés i les mesures de seguretat del domicili, com ara càmeres. Les dones del grup s’encarregaven del control i la vigilància, mentre que els homes cometien els robatoris escalant o utilitzant una palanca per forçar portes i finestres. Una vegada dins de les cases, el seu objectiu eren joies, diners, electrodomèstics i dispositius electrònics, tot això valorat en més de 94.000 euros.

Així mateix, acostumaven a portar gorra per dificultar la identificació.El seguiment dels integrants d’aquest clan familiar femení va permetre la detenció de set persones a les províncies de Barcelona i Girona i un vuitè a Bilbao, detingut per l’Ertzaintza. Al maig, els Mossos van escorcollar sis domicilis dels investigats a Blanes, Barcelona, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat, on van trobar diversos objectes i documentació que els relacionava amb els robatoris. Per a set d’ells s’ha disposat l’ingrés en presó provisional, mentre que un dels integrants està complint condemna per delictes similars.

Se’ls atribueixen almenys 23 robatoris durant aquest any.

Operació policial dels Mossos i la Policia Nacional.

Operació policial dels Mossos i la Policia Nacional.MOSSOS / CNP

tracking