SEGRE

CONCURSOS LA XARXA DE COMUNICACIÓ LOCAL

El 'Pica Lletres' torna amb rècord de participació

Més de 12.000 alumnes de 200 centres de Secundària de Catalunya || Lleida TV i Aran TV, entre les vint cadenes del concurs

Un ‘Pica Lletres’ de la passada edició a Lleida TV.

Un ‘Pica Lletres’ de la passada edició a Lleida TV.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El concurs de llengua Pica Lletres torna a la càrrega amb una xifra rècord de participació, després de nou temporades. Més 12.000 alumnes de Secundària de 200 centres passaran pel programa en aquesta temporada, que es podrà seguir per uns quaranta mitjans locals, entre ràdios i televisions. Els enregistraments de la versió televisiva comencen avui a Vilanova i la Geltrú i s’aniran succeint al llarg del curs acadèmic en vint cadenes locals més, entre les quals Lleida TV i Aran TV, fins a obtenir els aspirants a guanyar la Gran Final. Per la seua banda, la versió radiofònica compta amb 27 emissores implicades, entre les quals Ràdio Seu i Emun FM de Torrefarrera i Almenar, i la competició s’iniciarà al gener, al no tenir fase territorial. El concurs acaba al juny, amb la Gran Final Nacional.

Al programa de ràdio concursen alumnes de segon d’ESO i en el de televisió de tercer d’ESO, amb la idea que el pas per la versió radiofònica sigui un trampolí cap a la televisiva.

En les dos modalitats, els participants s’han d’enfrontar a dos tipus de proves: lletrejar paraules i jocs lingüístics, com la lectura correcta d’embarbussament o la detecció de barbarismes. Com a novetat, aquesta temporada s’incorpora L’errada oculta, en la qual els concursants hauran de detectar entre tres paraules un error ortogràfic i corregir-lo.

tracking