SEGRE

MÚSICA HOMENATGES

Lleida TV dedica avui cinc programes a repassar la figura d’Enric Granados

El concert ‘Cartes a Granados’ a la nau central de la Seu Vella.

El concert ‘Cartes a Granados’ a la nau central de la Seu Vella.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida TV dedica la jornada festiva d’avui a la figura del compositor i pianista lleidatà Enric Granados, amb motiu de la commemoració del centenari de la seua mort. A les 10.00, estrena El petit piano, un espectacle per a tots els públics del Centre de Titelles de Lleida, en el qual es barregen música, titelles i dibuixos animats i es descriu, de manera amena i divertida, el perfil artístic i humà de l’artista. A les 16.30 hores torna a les pantalles l’espectacle Follet, el drama líric de Granados i Apel·les Mestres, interpretat pel cor de cambra de l’Auditori i l’Orquestra de Cadaqués. A la nit, a les 21.00 hores, es projectarà el documental Ivori als dits, que repassa la vida del geni lleidatà.

Posteriorment, arribarà la segona estrena televisiva, Cartes a Granados, un concert basat en partitures, correspondència i anotacions personals del compositor, que va tenir lloc a la nau central de la Seu Vella amb LleidArt Ensemble, la direcció de Pedro Pardo i la narració d’Albert Font-Tarrés (a les 21.30 hores).

L’homenatge al compositor es completa a les 23.45 amb Goyescas, l’obra mestra de l’insigne lleidatà.

Un desplegament de cinc càmeres a la sala gran de l’Auditori per captar l’essència del recital de piano interpretat per José Menor, al concert inaugural de l’Any Granados.

tracking