SEGRE

LLEIDA TV MAGAZÍN

‘1món.cat’ viatja a la prehistòria a Lleida

Visita aquest cap de setmana les pintures rupestres del Cogul i el Parc del Cretaci d’Isona || Mariví Chacón i Joan Cama, de Lleida TV, entrevistaran responsables i experts

Una de les pintures rupestres del Cogul, a les Garrigues.

Una de les pintures rupestres del Cogul, a les Garrigues.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El magazín de la Xarxa de Televisions Locals 1món.cat visita aquest cap de setmana terres lleidatanes en un viatge per la prehistòria i l’època dels dinosaures. Dos programes que realitza conjuntament amb Lleida TV i que comptaran amb Mariví Chacón i Joan Cama com a presentadors, a més de l’habitual Pere Puig (hora d’emissió de tots dos, a les 16.00 hores).

Demà, primera parada del viatge: les pintures rupestres del Cogul, a la comarca de les Garrigues. Un magnífic testimoni de com era la vida des de fa 10.000 anys en endavant.

Ana Torres, responsable del Centre d’Investigació, i l’alcaldessa Núria Civit n’explicaran l’origen i les característiques, mentre que el president del consell comarcal, Antoni Villas, parlarà del significat que té aquest llegat per a la comarca. I l’arqueòleg Josep Gallart descobrirà les tombes del Saladar i l’entorn de la vall del riu Set. Els protagonistes de l’apunt gastronòmic seran el safrà i l’oli, i a més visitarà el Parc de les Olors de les Baselles de l’Albi.

Diumenge, l’equip del programa es desplaça a Isona per tal de conèixer el Parc de Cretaci, el projecte de divulgació paleontològic amb un dels jaciments més importants de tot Catalunya. L’espai televisiu entrevistarà el responsable del parc i director del Museu de la Conca Dellà, Àngel Galcerán, i també comptarà amb el testimoni d’un veí que va trobar un dels ossos més importants del jaciment. També parlaran amb l’escriptor pallarès Pep Coll.

Una de les pintures rupestres del Cogul, a les Garrigues.

Una de les pintures rupestres del Cogul, a les Garrigues.

tracking