SEGRE

CNMC PER INFRACCIÓ CONTINUADA

Multa a RTVE de 219.000 € per emetre publicitat encoberta a ‘Masterchef’

El jurat del concurs gastronòmic ‘Masterchef’ de La 1.

El jurat del concurs gastronòmic ‘Masterchef’ de La 1.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat amb 219.342 euros RTVE per haver emès publicitat encoberta d’un conegut celler de Jerez de la Frontera (Bodegas González Byass) i dels seus productes al programa Masterchef de La 1 els passats 18 i 21 de maig del 2016. En els esmentats programes es va al·ludir directament a la marca amb frases com ara “tenim la sort d’estar en un dels cellers més prestigiosos d’Espanya” o “han convertit aquests vins en tot un referent de qualitat en l’àmbit internacional”, a més de fer un tast al mateix celler. L’organisme estatal detalla que va avisar prèviament la corporació pública, mitjançant una resolució de febrer del 2016, perquè aturés l’emissió de comunicacions comercials en qualsevol programa de Masterchef i Masterchef Junior.

El 2 de juny, la CNMC va rebre una denúncia de l’Associació d’Usuaris de la Comunicació (AUC) per publicitat encoberta i va decidir incoar el procediment sancionador.

Després d’instruir l’expedient, la Comissió estima que RTVE va cometre una “infracció administrativa continuada de caràcter greu d’un article de la llei General de la Comunicació Audiovisual”. RTVE pot ara interposar un recurs davant de l’Audiència Nacional.

tracking