SEGRE

LA 2 CINE

Homenatge d’‘Historia de nuestro cine’ a les dones

Amb motiu del Dia Internacional, cinc pel·lícules en les quals són protagonistes || ‘Imprescindibles’ recorda Imperio Argentina

‘El pájaro de la felicidad’ de Pilar Miró tancarà el cicle divendres.

‘El pájaro de la felicidad’ de Pilar Miró tancarà el cicle divendres.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra dimecres vinent, Historia de nuestro cine dedica la setmana a recordar grans dones del cine que van ser davant o darrere de la càmera. El cicle arranca avui (21.55) amb la projecció Ángela es así de Ramón Quadreny, que presentarà l’historiador, crític i escriptor Carlos Aguilar, i seguirà demà amb Fedra de Manuel Mur Oti, que introduirà el crític de cine Jordi Costa. Dimecres es passarà Al servicio de la mujer española, de Jaime de Armiñán, de la qual parlarà la crítica de cine Andrea Gutiérrez, mentre que dijous serà per a Mater Amatísima de José Antonio Salgot, comentada per l’historiador cinematogràfic i coordinador de continguts del programa Luis E. Parés.

El pájaro de la felicidad de Pilar Miró, que analitzarà el crític de cine Javier Ocaña, tancarà la temàtica divendres. Abans de la pel·lícula (20.55), hi haurà un col·loqui en el qual participaran la directora de La puerta abierta, Marina Seresesky; l’actriu Ingrid García Jonsson, que estrena als cines Zona hostil; la filòloga i historiadora del cine, dedicada a l’anàlisi feminista de la història del cine espanyol, Carmen Peña Ardid, i la periodista cinematogràfica Virginia García.

Per la seua part, l’espai Imprescindibles (20.45) recorda l’estrella de la copla Imperio Argentina.

tracking