SEGRE

TV3 DOCUMENTALS

Llums i ombres d’Amancio Ortega, a ‘Sense ficció’

El programa estrena el documental ‘Zara, la història de l’home més ric del món’ || Obre un cicle sobre grans personatges

L’empresari gallec Amancio Ortega, fundador d’Inditex.

L’empresari gallec Amancio Ortega, fundador d’Inditex.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sense ficció inicia avui (22.45 hores) una sèrie documental sobre la cara menys coneguda de grans personatges. I ho fa amb l’estrena de Zara, la història de l’home més ric del món, sobre l’empresari gallec Amancio Ortega i l’imperi tèxtil Inditex. Dirigit per Florence Kieffer, el documental analitza la trajectòria d’aquest home de 80 anys i d’origen humil que, gràcies a la seua idea revolucionària de democratitzar la moda, va passar de no tenir res a convertir-se en l’home més ric del món. També parla de Zara, la joia de la corona del grup tèxtil, i de la seua part més fosca.

El setembre del 2016, la llista Forbes va estimar que la fortuna d’Amancio Ortega era de 78.600 milions de dòlars (69.860 milions d’euros). El documental es pregunta com ha aconseguit amassar tanta riquesa i inicia un recorregut per la seua trajectòria vital, des que va obrir la primera botiga en ple centre de la Corunya i li va posar el nom de Zara, en al·lusió a Zadar, el port de Croàcia on havia anat de viatge de nuvis, fins a convertir-la en un negoci d’àmbit mundial, amb 2.000 punts de venda a tots els continents.

A partir d’aleshores, l’autenticitat dels dissenys, les condicions de treball de les persones que les confeccionen i el compromís amb el medi ambient són aspectes que el documental investiga d’aquest gegant del tèxtil.

tracking