SEGRE

TELEVISIÓ ENTREVISTA

«‘Tips’ és un còctel innovador, dinàmic i creatiu»

RUTH JIMÉNEZ | Presentadora

«‘Tips’ és un còctel innovador, dinàmic i creatiu»

«‘Tips’ és un còctel innovador, dinàmic i creatiu»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Periodista de Sabadell amb una àmplia experiència en programes culturals i magazins. On inicia la seua carrera profesiona?

A TV3, del 2001 al 2006. Allà vaig conèixer els millors professionals i vaig tenir l’oportunitat de fer els meus primers passos en programes d’entreteniment, com Fes-t’ho mirar, d’actualitat, com En directe, i fins i tot vaig atrevir-me amb un concurs, Qui corre, vola.

Ha passat per La Sexta, La 2, Cuatro i 8TV. Busca els projectes més interessants?

M’apassiona la diversitat. El fet de poder conèixer diferents maneres de treballar crec que enriqueix la meua professió.

Ara condueix

Tips

, que en anglès significa

propina

.

També pot traduir-se com a truc, idea, consell o recomanació.

A quin espectador s’adreça?

És un programa diari, que s’emet les 20.00 a La 2. Pot interessar a persones curioses, inquietes, amb ganes d’aprendre i que vulguin aplicar a la seua vida trucs i idees noves sobre l’últimes tendències en moda, gastronomia, literatura, música, interiorisme, coaching, cultura digital i vida sana.

El presenta al costat de Txabi Franquesa, que hi aporta el punt gamberro. Quina és la seua aportació?

Intento transmetre curiositat i aproximar d’una manera senzilla i didàctica tota mena de temes. Però, abans que res, el meu repte és que Tips sigui un programa que formi i entretingui, que es converteixi en una aventura diària.

També hi ha col·laboradors. Quins són els més interessants?

Tinc debilitat per l’autoconeixement. Recomano les seccions de l’escriptor i filòsof Borja Vilaseca i de la sexòloga i coach Marian Frías.

Autoconeixement?

Sí, crec que estem davant d’un canvi de paradigma en què cada vegada més gent vol agafar les regnes de la seua vida, responsabilitzar-se sense tenir una actitud victimista davant les circumstàncies i deixar de culpar els altres.

Hi ha excés d’informació a la televisió?

Hi ha excés de missatges arreu. El boom d’internet i les xarxes socials ens ha portat d’una anhelada societat de la informació a una complexa societat de la infoxicació. No es tracta de quanta informació circula, sinó de la qualitat i de la capacitat que es converteixi en coneixement.

Quins criteris segueix

Tips

per seleccionar els continguts?

La nostra recepta consisteix en un còctel innovador, dinàmic i creatiu on tot pot ser útil. Ens interessa que la divulgació doni pas a consells, idees i recomanacions que estimulin a aprendre.

Del 2007 al 2009 va presentar

No disparen al pianista

, un programa musical a La 2. Què suposa la seua tornada a TVE?

Un plaer. No disparen al pianista va ser una experiència en majúscules. Un programa de música en directe de qualitat. Va ser històric! Reunir les millors bandes i artistes del país va ser un autèntic luxe.

Té un fill de la seua anterior parella, el també presentador i publicista Risto Mejide, i la carrera de piano.

Sí, segueixo tocant el piano, sobretot perquè el meu fill de 7 anys ha iniciat classes. Ara està aprenent amb el mateix piano que vaig començar a tocar fa trenta-tres anys.

tracking