SEGRE

TV3 DOCUMENTALS

La vida de Víctor Català i Carme Balcells, avui a ‘Sense Ficció’

Amb les produccions ‘La Víctor’ i ‘La clàusula Balcells’

La vida de Víctor Català i Carme Balcells, avui a ‘Sense Ficció’

La vida de Víctor Català i Carme Balcells, avui a ‘Sense Ficció’

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’espai de TV3 Sense Ficció emet avui (21.55) La Víctor, un documental que se centra en la biografia de l’escriptora Caterina Albert, més coneguda pel pseudònim amb el qual firmava les seues obres, Víctor Català. La producció, dirigida per Francesc Escribano, té com a punt de partida l’encàrrec que rep Míriam Iscla per interpretar la personalitat de Català. Amb l’objectiu d’aconseguir informació que l’ajudi a ficar-se a la pell de l’escriptora, l’actriu comença un viatge en el qual s’entrevistarà amb les persones que més bé coneixien el pensament i l’obra de l’empordanesa.

A les 23.00 h també s’emetrà La clàusula Balcells, un treball de Pau Subirés que se centra en la història de Carme Balcells, l’agent literària lleidatana que va aconseguir situar la novel·la hispana en els millors llocs de les llistes mundials.

Ella sola va crear l’Agència Literària Carme Balcells, una organització que va tenir un paper fonamental en la creació del boom de la literatura llatinoamericana, amb representants com Gabriel García Márquez, Mario Vargas Llosa o Isabel Allende.

tracking