SEGRE

CANAL 33 MÚSICA

'Sputnik' viatja al Doctor Music Festival de l'estiu del 1996

Un esdeveniment sense precedents, celebrat a Escalarre, amb les millors estrelles del planeta || Després, l’electrònica i el Sónar

La primera edició va aconseguir reunir 25.000 persones.

La primera edició va aconseguir reunir 25.000 persones.CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estiu del 1996 es va produir al Pallars Sobirà un esdeveniment musical sense precedents al sud d’Europa, el Doctor Music Festival. Més de 25.000 persones es van reunir a Escalarre per veure alguns dels millors artistes del planeta. David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed, Patty Smith, Blur, Sepultura, Suede, Bad Religion i més de setanta artistes en un cartell únic.

Sputnik, òrbita 90 recorda aquells tres dies de música sense fi en un programa titulat El dia que va néixer l’era dels macrofestivals. Vint-i-tres anys després d’aquella històrica primera edició, el Doctor Music tornarà a les Valls d’Àneu del Pirineu de Lleida el 2019 i sota el mateix logo de la vaca, però amb forces renovades. La promotora de l’esdeveniment i el seu màxim responsable, el pallarès Neo Sala, van començar a escalfar motors el 20 de febrer, quan van fer un acte de presentació en un local de l’emblemàtic Soho londinenc, el The Groucho Club, per donar a conèixer la filosofia del futur Doctor Music. El cartell d’artistes es donarà a conèixer més endavant.

Seguidament, la nau Sputnik viatjarà enrere en el temps, a l’estiu del 1995, per recordar l’auge de la música electrònica i l’eclosió del festival Sónar. Grups com Orbital o Chemical Brothers van liderar aquesta revolució musical. Per això adoptarà l’estètica més urbanita i trepitjarà l’asfalt de la ciutat.

tracking