SEGRE

TV3 DOCUMENTALS

‘Sense ficció’ retrata la vida de la Nobel de la Pau Malala

Va patir un atac talibà per defensar l’escolarització de les dones || TV3 paralitza ‘Bogeria a la pastisseria’ fins a l’estiu

Malala Yousafzai, defensora de l’escolarització de la dona.

Malala Yousafzai, defensora de l’escolarització de la dona.CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sense ficció estrena avui (22.45) el documental Ell em va anomenar Malala, un retrat íntim de la vida de Malala Yousafzai, una jove pakistanesa que amb tan sols 17 anys va rebre el Premi Nobel de la Pau pel seu activisme a favor dels drets civils de les dones, en especial per l’escolarització femenina a tot el món. Quan tenia quinze anys, Malala va ser víctima d’un atemptat talibà del qual va sortir amb vida miraculosament. Els talibans l’havien assenyalat juntament amb el seu pare pel seu activisme.

A partir d’aquell moment, la jove pakistanesa es va convertir en símbol de la lluita per l’escolarització femenina a tot el món. El documental, dirigit per Davis Guggenheim –autor de l’oscaritzada Una veritat incòmoda– mostra d’una banda el present de la jove al Regne Unit, on resideix actualment i alterna la vida familiar amb els estudis i amb la seua projecció pública, i d’altra banda realitza un viatge al passat, a Mingora, la localitat pakistanesa on vivia i on el règim talibà es va instaurar en un clima de terror i repressió.

D’altra banda, TV3 continua els moviments de graella a la recerca de fórmules per recuperar audiència. Així doncs, la cadena pública paralitza l’emissió de Bogeria a la pastisseria fins a l’estiu i al seu lloc col·locarà la nova temporada d’El Foraster de Quim Masferrer, que estrenarà el dia 26 d’aquest mes.

tracking