SEGRE

DOCUMENTALS

'Sense ficció' analitza la massificació turística que es produeix a Barcelona

Visitants del Park Güell de Barcelona.

Visitants del Park Güell de Barcelona.CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sense ficció, l’espai de Televisió de Catalunya presentat per Joan Salvat, emet aquest dimarts (21.55) La ciutat dels turistes, un documental dirigit per Isabel Fernández que se submergeix en una de les qüestions més discutides per a la majoria de les capitals europees: s’hauria de limitar l’activitat turística, en aquest cas, de Barcelona?

La capital catalana s’ha convertit en un fenomen turístic; ara bé, mentre que les xifres del negoci no paren de créixer, la relació idíl·lica entre els ciutadans i els viatgers es complica per culpa de la saturació de les visites.

Els habitants de Ciutat Vella, la Sagrada Família, la Barceloneta o el Park Güell es queixen dels sorolls derivats de la massificació de certs espais, de la desaparició progressiva dels negocis tradicionals del barri i de l’expulsió dels veïns autòctons per la proliferació dels habitatges turístics.

Segons l’Organització Mundial del Turisme, 1.200 milions de persones al món es van desplaçar fora dels seus països per passar les vacances durant l’any 2015. I és que, des del boom turístic dels anys seixanta i setanta, el turisme de masses s’ha anat convertint en una de les principals activitats econòmiques a escala internacional i un dels pilars de l’economia de Catalunya.

tracking