SEGRE

INFORME 2016 ASSOCIACIÓ CATALANA DE RÀDIO

La inversió publicitària a la ràdio catalana creix un 2,6%

L’audiència puja un 12,1% en relació amb el 2007 || Creix la contractació de personal laboral i disminueixen les ràdios il·legals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La inversió publicitària a la ràdio de Catalunya va créixer un 2,6% el 2016, segons l’informe de situació del sector radiofònic català, que va presentar ahir l’Associació Catalana de Ràdio (ACR), corresponent al període 2007-2016. L’informe assenyala que la ràdio catalana capta un 13,9% del total d’inversió publicitària dels mitjans catalans, superior a la mitjana de la ràdio a l’Estat, que és de poc més del 9%.

El 2016 es va consolidar la tendència d’augment de la inversió publicitària en el sector, que va créixer en valors absoluts de 47,1 milions d’euros a 48,3, però que es queden lluny dels 75,4 milions registrats el 2007, just abans de l’esclat de la crisi econòmica.

Pel que fa a l’evolució de l’audiència, la ràdio a Catalunya arriba al 60% de la població, la qual cosa suposa 4 punts més que ara fa 10 anys, quan es van començar a elaborar aquests informes. L’estudi xifra en 4 milions els oients de ràdio a Catalunya, dels quals 3 han escoltat programes en llengua catalana de les diverses cadenes.

L’informe també dóna dades positives quant a contractació de personal laboral. L’abril del 2017, les diferents cadenes i emissores de ràdio privades a Catalunya donaven feina a 587 persones, la qual cosa suposa un 21% més respecte al 2015. I pel que fa a l’espectre radioelèctric, de les 778 freqüències legals que hi ha, només el 25% són emissores del sector privat, mentre que la resta són públiques. D’altra banda, l’informe quantifica el nombre d’emissores il·legals en 116, de les quals 10 són a Lleid

a

, un 8% menys que a l’any 2016.

Robert Serentill, president de l’ACR i del Grup SEGRE, va valorar molt positivament aquestes dades i va posar l’èmfasi a remarcar la qualitat de l’estudi, que s’elabora amb dades proporcionades directament per les ràdios que operen a Catalunya, sense estimacions ni extrapolacions.

tracking