SEGRE

TV3 DOCUMENTALS

Les lluites socials dels últims cinquanta anys a Catalunya

Estrena avui dimarts a ‘Sense ficció’ del documental ‘En lluita’ || La Marxa de la Llibertat, els indignats del 15-M o ‘Volem acollir’

El documental també aborda el paper dels insubmissos per la pau.

El documental també aborda el paper dels insubmissos per la pau.CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sense ficció estrena avui dimarts (21.55 hores) En lluita, un documental que analitza les lluites socials a Catalunya en els últims quaranta i cinquanta anys, des del final del règim franquista fins a l’actualitat. Ho fa a través de les històries de cinc protagonistes que han viscut lluites veïnals, per la identitat catalana, per la pau i l’esclat social dels últims anys.

Es tracta d’un viatge al passat i al present de la mobilització ciutadana a Catalunya que compta també amb les reflexions d’una quinzena de testimonis que participen o han participat activament en la lluita obrera, l’ecologista, la feminista, la lluita pels drets humans o pels drets socials, entre d’altres, que representen l’extens moviment associatiu del país.

Alguns d’aquests fets són la Marxa per la Llibertat del 76; el segrest d’autobusos al barri de Pomar de Badalona l’any 85; el paper dels insubmissos en la lluita per la pau i la transformació personal d’una activista de la PAH arran del 15-M.

Aquestes històries són el punt de partida per a les reflexions col·lectives sobre el tarannà de les lluites, les dificultats, els motius pels quals la societat es mobilitza o la repressió, entre altres coses. Tot plegat quaranta anys després de la caiguda del règim franquista i en un moment en el qual Catalunya viu un episodi de mobilització ciutadana.

tracking