SEGRE

TV3 INFORMATIUS

“Les notícies de Lleida ara es difondran a tot Catalunya”

Bassa, cap d’informatius de TV3, diu que el ‘TN Comarques’ serà més àgil

David Bassa i Carolina Gili, ahir a les instal·lacions de SEGRE.

David Bassa i Carolina Gili, ahir a les instal·lacions de SEGRE.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

David Bassa, el cap d’informatius de TV3, va assegurar aquest dimarts que el final de les desconnexions territorials del TN Comarques no suposarà que “Lleida perdi presència en el nou informatiu”, sinó que és una cosa “positiva per a la demarcació, ja que les seues notícies tindran més repercussió al difondre’s per a tot Catalunya”.

Bassa, que va visitar les instal·lacions de SEGRE acompanyat de Carolina Gili, cap de la delegació de TV3 a Lleida, va explicar que l’objectiu és “fer-lo més territorial, més àgil i més modern. I en definitiva més potent”. Feia 28 anys que el TN Comarques oferia un terç de la seua emissió en desconnexió amb les quatre demarcacions catalanes. En aquest sentit, el cap d’informatius va assenyalar que “avui dia aquesta estructura, que ha sigut un model d’èxit durant tots aquests anys, ha quedat obsoleta amb les noves tecnologies. Ara ja no són necessaris els platós, es poden fer connexions amb molta més facilitat”.

Gili, que es va mostrar “il·lusionada” amb el canvi de format, va afegir que els periodistes “tindrem més llibertat, per oferir una informació més elaborada sense les cotilles del plató. Abans eren 7 minuts fixos, encara que no hi hagués notícies”. Tots dos van subratllar que el nou TN Comarques serà més llarg (40 minuts) i les connexions també podran realitzar-se a la resta de programes d’actualitat com Els matins, que passa a formar part del departament d’informatius, i el TN Vespre.

Així mateix, Bassa va anunciar la creació d’una àrea de periodisme d’investigació, dirigida per Raül Gallego, que integrarà Sense ficció i 30 minuts.

“Els partits polítics utilitzen TV3 com una arma llancívola” David Bassa va defensar la “professionalitat” de Vicent Sanchis al capdavant de TV3, nomenament que va ser durament criticat pels grups polítics de l’oposició al Govern de Catalunya per la seua ideologia independentista, i fins i tot va provocar la reprovació del Parlament. “Els partits polítics sempre utilitzen TV3 com a arma llancívola. Ens dol perquè se’ns utilitza per treure rèdits polítics (...). S’ataca una persona per la seua ideologia. Tots en tenim, som subjectius. El que hem de ser és honestos. Jo defenso la professionalitat de Vicent Sanchis. ”Bassa va assegurar, en aquest sentit, no haver rebut cap mena de directriu del nou director i, pel que fa a una hipotètica indepedencia o no independència, va afirmar que no canviaria res. “La virtut de TV3 és que ha mantingut la mateixa línia informativa hi hagi qui hi hagi en el poder.”

tracking