SEGRE

TV3 DOCUMENTALS

La situació de les energies renovables, a 'Sense ficció'

‘Revolució solar’ aborda la polèmica a Espanya de l’energia solar || Experts expliquen com es fixa el preu de l’electricitat

Alemanya inverteix més que Espanya en energia solar fotovoltaica.

Alemanya inverteix més que Espanya en energia solar fotovoltaica.CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El canvi climàtic i la necessitat de mesures per reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle a partir del 2020 han propiciat una transició energètica global que té per objectiu una producció energètica cent per cent renovable en les pròximes dècades.

Tanmateix, en aquest sentit, s’observen situacions paradoxals, com la sortida dels Estats Units de Trump de l’Acord de París o que Espanya, sent el territori europeu amb més potencial fotovoltaic d’Europa, se situï a la cua de països inversors, molt darrere d’altres com Holanda, Suïssa, Dinamarca o Àustria.

Sense ficció estrena avui dimarts (21.55) Revolució solar, un documental que aborda la complexa situació energètica espanyola i viatja al Regne Unit i Alemanya per veure com dos països amb menys sol que Espanya lideren aquest boom de l’energia solar a Europa.

Val a recordar que Espanya va ser pionera en el foment de l’energia solar durant el govern socialista de Rodríguez Zapatero, que ell mateix revertiria poc després a través d’un polèmic Reial Decret, que retallava un 45% les primes als parcs solars.

El documental reflexiona sobre si serà possible la democratització de l’energia i parla amb experts d’altres aspectes relacionats amb el sistema elèctric espanyol, com on es decideix el preu de l’electricitat o les anomenades “portes giratòries”.

tracking